Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Ομαδικές απολύσεις και υπερφορολόγηση οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη

Θεοχαρόπουλος: Ομαδικές απολύσεις και υπερφορολόγηση οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη
Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την εκτίμηση ότι η συνεχής υπερφορολόγηση και το άνοιγμα στις ομαδικές απολύσεις θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο «Βήμα Fm» ο κ.Θεοχαρόπουλος υποστήριξε και αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ότι αυτός προβλέπει «επιπρόσθετα μέτρα φόρους 2,5 δις ευρώ, από τα οποία το 97% προβλέπει αύξηση εσόδων, δηλαδή άμεσοι και έμμεσοι φόροι και όχι εξοικονόμηση δαπανών για να σταματήσει η σπατάλη πόρων όπως θα έπρεπε».
«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που υπάρχει μια τρύπα, να μπαίνουν νέοι φόροι για να καλυφθεί.
Πρόκειται για αδιέξοδη πολιτική, οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας και σε φόρους πάνω σε φόρους.
Δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση, για αυτό και ο προϋπολογισμός, πέρα από αναποτελεσματικός, θα είναι ανεκτέλεστος, γιατί δεν έχει ο κόσμος πλέον, όταν βάζεις φόρους στους ίδιους και στους ίδιους, δεν μπορείς να εισπράξεις.
Οδηγούμαστε σε συνεχή βάθυνση της κρίσης.
Η κατάσταση αυτή αν δεν αλλάξει θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε έκρηξη» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται να το πάρουμε αλλιώς όλοι στο πολιτικό σύστημα»
«Με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Είναι δυνατόν να μην μπορεί να υπάρχει συνεννόηση στην πολιτική ζωή του τόπου;
Δεν μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση χωρίς συνεννόηση σε βασικούς τομείς της πολιτικής (εξωτερική πολιτική, οικονομική πολιτική, στην παιδεία, στην αγροτική ανάπτυξη κ.α.)» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση, που δεν έχει απορρίψει με ξεκάθαρο τρόπο το άνοιγμα στις ομαδικές απολύσεις.
«Προστατεύθηκε σε όλες τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, ενώ τώρα δεν υπάρχει καμία ρητή διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα ανοίξει αυτή την πόρτα» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «οι ομαδικές απολύσεις δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αλλά θα συσσωρεύσουν προβλήματα».
«Η υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχει βάλει τις ομαδικές απολύσεις στις αδιαπραγμάτευτες θέσεις, με αποτέλεσμα να ανοίξει για τα καλά ένας νέος κύκλος απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει με σαφέστατο τρόπο η συζήτηση για την περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιών σχέσεων.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «με βάση το πλαίσιο που έχει δεχτεί και έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε κάποιο ιδιαίτερα θετικό γεγονό».
«Μπορεί να υπάρξει κάποια οριακή ρύθμιση στο χρέος, που δεν θα φέρει ουσιαστικό αποτύπωμα στο δημόσιο χρέος, αλλά αν συμβεί αυτό, η κυβέρνηση θα κάνει το άσπρο μαύρο και θα το παρουσιάσει ως μια ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα.
Πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος για να γίνει βιώσιμο, αλλά το κύριο πρόβλημα στη χώρα είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις, γιατί το χρέος και να ρυθμιστεί, αν δεν υιοθετηθεί ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο, σύντομα θα φτάσουμε στο ίδιο σημείο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης