Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθειες ανόδου στη Wall Street, ενόψει της κατάθεσης Yellen στο Κογκρέσο

Προσπάθειες ανόδου στη Wall Street, ενόψει της κατάθεσης Yellen στο Κογκρέσο
Η Yellen φαίνεται πως θα στείλει «σήμα» για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου
Προσπάθειες ανόδου καταγράφονται στην εκκίνηση της σημερινής, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, ενόψει της κατάθεσης Janet Yellen, διοικήτριας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) στο Κογκρέσο.
Η Yellen φαίνεται πως θα στείλει «σήμα» για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με σημεία της ομιλίας της, η Yellen θα υπογραμμίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για μια παρατεταμένη στάση αναμονής, καθώς μπορεί να οαδηγήσει σε βεβιασμένες κινήσεις μελλοντικά.
«Εάν η FOMC καθυστερήσει τις αυξήσεις στα επιτόκια για μεγάλο διάστημα, θα μπορούσε να καταλήξει στην ανάγκη σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής απότομα, προκειμένου να αποτρέψει τον εκτροχιασμό των οικονομικών στόχων», θα τονίζει η Yellen.
Η Yellen τονίζει στο κείμενο της κατάθεσής της οι αξιωματούχοι της Fed στη συνεδρίαση τους νωρίτερα τον Νοέμβριο έκριναν ότι ενισχύεται η επιχειρηματολογία υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων.
Στα της συνεδρίασης, οριακή άνοδο 0,05% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στις 18.876,97 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται στις 5.300,12 μονάδες, με άνοδο 0,10%.
Ηπιότερα κατά 0,12% κινείται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, στις 2.179,48 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα…

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 43 ετών βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα 6-12 Νοεμβρίου 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/11) το Υπουργείο Εργασίας στη χώρα, αντανακλώντας την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη δυναμική της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 19.000, στις 235.000 συνολικά, με τα αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Marketwatch, οι οποίοι ανέμεναν οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 255.000.
Να σημειώσουμε ότι οι αιτήσεις πλέον βρίσκονται κάτω από το όριο των 300.000 για 89η συνεχόμενη εβδομάδα, επίτευγμα που έχει να επαναληφθεί από το 1970, ενώ παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σε χαμηλά οκτώ ετών, στο 4,9%.
Παράλληλα, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί πιο έγκυρο μέτρο υπολογισμού των τάσεων της αγοράς, μειώθηκε κατά 6.500 αιτήσεις, στις 253.000 συνολικά.
Επιπλέον, οι συνεχόμενες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 66.000, στις 1,98 εκατ. για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Νοεμβρίου 2016, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο σχετικός αριθμός βρίσκεται κάτω από τα 2 εκατομμύρια από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης