Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Πολύ καλή μία ενδεχόμενη επιλογή του Jamie Dimon για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Morgan Stanley: Πολύ καλή μία ενδεχόμενη επιλογή του Jamie Dimon για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ
«Πιστεύω πως είναι ένας εξέχων ηγέτης στα οικονομικά, πριν και μετά την κρίση»
Ως «πολύ καλή» χαρακτηρίζει μία ενδεχόμενη επιλογή του Jamie Dimon για την καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ο πρόεδρος της Morgan Stanley, Colm Kelleher.
«Πιστεύω πως είναι ένας εξέχων ηγέτης στα οικονομικά, πριν και μετά την κρίση (του 2008).
Η επιλογή του θα είναι επωφελής για τη χώρα, ωστόσο ίσως δεν είναι πολύ καλή για την (JP Morgan) Chase».
Οι δηλώσεις του τραπεζίτη έρχονται με αφορμή τις ολοένα αυξανόμενες φήμες πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan θα αναλάβει ως επικεφαλής στο υπουργείο Οικονομικών.
Αν και ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο ανώτατος τραπεζίτης θα αναλάβει το βαρύ χαρτοφυλάκιο, τονίζουν πως εξακολουθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή να είναι ο επικεφαλής της JP Morgan.
Προς το παρόν οι αξιωματούχοι της τράπεζας και ο ίδιος ο κ.Dimon αρνούνται να σχολιάσουν οποιοδήποτε από τα δημοσιεύματα.
Το έργο του τραπεζίτη αποτιμάται θετικά από την πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου, ακόμα και από τους αξιωματούχους των αντίπαλων τραπεζών.
Παρ’ όλα αυτά, πολλοί εκ των υποστηρικτών του Donald Trump δεν ενθουσιάστηκαν και ιδιαίτερα με τις φήμες, καθώς ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος είχε υποσχεθεί πως θα τελειώνει με το «κατεστημένο», μέρος του οποίου είναι και ο κ.Dimon, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Ρεπουμπλικάνου.
Επίσης αρνητικά αποτίμησαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και οι μέτοχοι της αμερικανικής τράπεζας, προφανώς φοβούμενοι μία περίοδο αστάθειας αν αποχωρήσει από τη θέση του ο CEO.
Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της JP Morgan έκλεισε χθες στο -2,47%.
Οι έτεροι υποψήφιοι για την πολυπόθητη θέση είναι οι Steven Mnuchin (ήταν και ο επικρατέστερος…), Jeb Hensarling και Tom Barrack.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης