Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το Brexit θα προκαλέσει «τρύπα» 122 δισ. δολ. στη βρετανική οικονομία

Morgan Stanley: Το Brexit θα προκαλέσει «τρύπα» 122 δισ. δολ. στη βρετανική οικονομία
Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι το έλλειμμα της Βρετανίας θα διευρυνθεί κατά 98 δισ. στερλίνες
Την εκτίμηση ότι η Βρετανία θα πρέπει να βρει επιπλέον 98 δισ. στερλίνες (ήτοι 122 δισ. δολ.) έως το 2020 για να καλύψει τα ελλείμματα και τις δαπάνες του προϋπολογισμού που σχετίζονται με το Brexit, εκφράζουν αναλυτές της Morgan Stanley.
«Πιστεύουμε ότι οι αναθεωρημένες προβλέψεις του OBR (σσ: το Γραφείο που καταρτίζει εκθέσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών) θα αναφέρουν συνολική διεύρυνση του ελλείμματος κατά 98 δισ. στερλίνες και συνολική αύξηση 111 δισ. στερλίνων στο δανεισμό της κυβέρνησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley η διεύρυνση του ελλείμματος κατά 98 δισ. στερλίνες είναι, στην πραγματικότητα, μια σχετικά συντηρητική εκτίμηση.
«Βάσει των δικών απαισιόδοξων υποθέσεων για την ανάπτυξη, θα περιμέναμε το σωρευτικό έλλειμμα να αυξηθεί 117 δισ. στερλίνα στο βασικό σενάριο και κατά 160 δισ. στερλίνες σε περίπτωση παροχής κινήτρων» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

ms

Επισημαίνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, George Osborne, είχε σχεδιάσει την εξισορρόπηση του κρατικού προϋπολογισμού έως το 2020, δαπανώντας μόνο όσο συγκεντρώνονταν από φόρους.
Ωστόσο, εγκατάλειψε αυτό το σχέδιο αμέσως το βρετανικό δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης