Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Aνάγκη συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς

Θεοχαρόπουλος: Aνάγκη συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς
"Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων", τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος
«Τώρα είναι η ώρα για την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας γύρω από την Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος ρεαλισμού και λογικής», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος,  μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.
Ο ίδιος ανέδειξε την αναγκαία προοπτική η Δημοκρατική Συμπαράταξη να συγκροτηθεί σε ενιαίο πολιτικό φορέα μέσω ενός ιδρυτικού Συνεδρίου εντός του 2017 με ταυτόχρονα άνοιγμα σ΄όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η Δημοκρατική Αριστερά, με τις εμπειρίες της, το ιστορικό αξιακό της φορτίο, πιστεύει απόλυτα στην προοπτική μιας μεγάλης δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης».
Όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις αλλά δημιουργεί, αναπαράγει και διευρύνει παθογένειες σε όλους τους τομείς», ενώ «η αλλαγή πολιτικών, σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο, είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή, την μείωση της ανεργίας και της φτώχειας.
Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό.
Να σταματήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να είναι αποκομμένες από τις κοινωνίες και τα προβλήματά τους. Και σ’ αυτό το πλαίσιο, εμείς οι προοδευτικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς μπορούμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο».
Υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ Κεντροαριστερά.
Δεν έχει και καμία σχέση με αυτές τις πολιτικές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτό το ζήτημα μόνο να παίζει ξέρει.
Έξω το παίζει νομοταγής και «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» και μέσα το παίζει «νταής και βαρύμαγκας».
Κατά τον ίδιο, τελείωσαν οριστικά και οι τελευταίες αυταπάτες ορισμένων που παρακολουθούσαν ή ακόμη και ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για στροφή στην Κεντροαριστερά και στη Σοσιαλδημοκρατία.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί πλήρως να χαράξει πολιτικές διεξόδου από την κρίση.
Συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την τεχνητή πόλωση και την καρικατούρα δικομματισμού, απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και δυστυχώς ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην κοινωνία.
 Η ΝΔ δεν καταθέτει προτάσεις, ασκεί στείρα αντιπολίτευση και ζητά κάθε μέρα εκλογές.
Είναι καταστροφικός τόσο ο δεξιός όσο και ο αριστερός λαϊκισμός.
Eμείς δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οδηγήσει την χώρα σε μία διχαστική αντιπαράθεση.
Λύση δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση που στοχεύει η ΝΔ. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες.
Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων».
Υπογράμμισε πως «στις δραματικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος, η εθνική συνεννόηση είναι αυτή που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της χώρας μας, και θα κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις.
Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτήν την εθνική συνεννόηση επιδιώκουμε σταθερά: χθες, σήμερα, αύριο».
Μάλιστα, κάλεσε όλες τις δυνάμεις από τον προοδευτικό μεταρρυθμιστικό χώρο να ενταχθούν και να στηρίξουν με την αυτονομία τους, το εγχείρημα της κεντροαριστεράς.
«Απευθύνω κάλεσμα συσπείρωσης σε όσες και όσους σε αυτή την δύσκολη διαδρομή διαφοροποιήθηκαν, αδρανοποιήθηκαν ή απογοητεύτηκαν.
Τώρα, που πλέον έχουν συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν και επιθυμούν στην ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης