Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Με επικράτηση Clinton στις αμερικανικές εκλογές έρχεται πτώση για τον χρυσό

Commerzbank: Με επικράτηση Clinton στις αμερικανικές εκλογές έρχεται πτώση για τον χρυσό
Αν η Clinton εκλεγεί, θα μειωθεί η αποστροφή προς τον κίνδυνο, το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της Fed θα ενισχυθεί και το δολάριο θα ανατιμηθεί
Πτώση της τιμής του χρυσού, σε περίπτωση που η Hillary Clinton επικρατήσει στις αμερικανικές, προεδρικές εκλογές, προβλέπει η γερμανική, επενδυτική τράπεζα Commerzbank.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αναλύτρια Barbara Lambrecht, εφόσον η Hillary Clinton καταφέρει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε ο χρυσός θα χάσει τα κέρδη που εξασφάλισε στο β’ μισό του Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει, ο χρυσός έχει ενισχυθεί στα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά, με ώθηση από το αδύναμο δολάριο και την επενδυτική αποστροφή για ρίσκο, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού αναμένεται στην έρευνά του να διαπιστώσει πως το γ’ τρίμηνο του 2016 μειώθηκαν οι επενδυτικές απαιτήσεις για το μέταλλο, σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2016, σημειώνει η Lambrecht.
Παράλληλα, υποστηρίζει πως η υποχώρηση θα επιταχυνθεί, αν η Hillary Clinton εκλεγεί, καθώς η νίκη της θα μειώσει την αποστροφή προς τον κίνδυνο, θα κάνει μια αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο πιθανότερο ενδεχόμενο και θα οδηγήσει σε ενίσχυση το δολάριο.
Όλα αυτά θα κάνουν τον χρυσό μια λιγότερο ελκυστική επιλογή, καταλήγει η αναλύτρια της Commerzbank.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης