Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Τα 3 σενάρια για τις εκλογές των ΗΠΑ - Σε ποιες περιπτώσεις θα σημειωθεί sell off

Nomura: Τα 3 σενάρια για τις εκλογές των ΗΠΑ - Σε ποιες περιπτώσεις θα σημειωθεί sell off
Σύμφωνα με ανάλυση της Nomura, μια καθαρή επικράτηση των Δημοκρατικών ή μια νίκη του Trump μπορεί να πυροδοτήσουν sell off 
Την αντίδραση των αγορών σε τρία διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα των ΗΠΑ αναλύει η Nomura.
Με βάση τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, το βασικό σενάριο της ανάλυσης είναι ότι θα κερδίσει η Hillary Clinton και επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που θα δώσει ώθηση στις αγορές.
Από την άλλη πλευρά, μια καθαρή επικράτηση των Δημοκρατικών θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη για τις αγορές, ενώ μία νίκη του Trump θα οδηγήσει σε σημαντικό sell-off.

Τα 3 σενάρια

1. Νίκη της Clinton και έλεγχος της Βουλής από τους Ρεπουμπλικανούς

Σύμφωνα με τη Nomura αυτό θα αποτελέσει «μη γεγονός» (non-event) καθώς είναι το πιο πιθανό σενάριο και έχει προεξοφληθεί από τις αγορές, αλλά «τα μετρητά θα μπορούσαν να βγουν στο προσκήνιο».
Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου θα μπορούσε ενισχυθεί κατά 0,5% κυρίως έναντι του ιαπωνικού γιεν, ενώ στα χρηματιστήρια αναμένεται να σημειωθεί ένα μέτριο ράλι ανακούφισης.
Επίσης το μεξικανικό πέσο θα ενισχυθεί σημαντικά έναντι του δολαρίου.

2. Νίκη του Trump και «σκούπισμα» από τους Ρεπουμπλικανούς

Μια νίκη του Trump, οι επενδυτές θα μπορούσαν να στραφούν στα αμερικανικά ομόλογα με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να υποχωρήσουν κατά 25 με 30 μονάδες βάσεις.
Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου θα υποχωρήσει από 1,3% ενώ σημαντική πτώση αναμένεται να σημειώσει και το μεξικανικό πέσο.
Τα χρηματιστήρια θα υποχωρήσουν 3% με 5% και θα συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά για όλο το υπόλοιπο του 2016.

3. Νίκη της Clinton και «σκούπισμα» από τους Δημοκρατικούς

Το απίθανο ενδεχόμενο γι' αυτό το σενάριο και η πιθανότητα μερικές από τις πιο ακραίες φορολογικές πολιτικές της Clinton να «περάσουν» και να εφαρμοστούν, θα έχει αρνητική επίπτωση στις αγορές.
Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου θα ενισχυθεί κατά 1,9%, ενώ στα χρηματιστήρια αναμένεται να σημειωθεί sell off περίπου 2% με 4%.

Screen Shot 2016 11 07 at 8.41.03 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης