Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Μικρές απώλειες στη Wall Street αν κερδίσει ο Trump, έως και -5% ο S&P 500

Citigroup: Μικρές απώλειες στη Wall Street αν κερδίσει ο Trump, έως και -5% ο S&P 500
Ο αναλυτής επισήμανε πως ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ως «απειλή» για την αμερικανική οικονομία και τις αγορές τη νίκη Clinton
Μικρές απώλειες της τάξης του 3 – 5% προβλέπει για τον S&P 500 ο επικεφαλής αναλυτής μετοχών της Citigroup, Tobias Levkovich, στην περίπτωση που ο Donald Trump κερδίσει τις αυριανές (8/11) προεδρικές εκλογές.
Σημειώνεται πως ο δείκτης βαρόμετρο κλείνει με αρνητικό πρόσημο στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις, με τη συνολική απώλεια να είναι περίπου 3%.
Μάλιστα, ο αναλυτής επισήμανε πως ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ως «απειλή» για την αμερικανική οικονομία και τις αγορές τη νίκη της Hillary Clinton, ενώ αποτίμησε αρνητικά μία σαρωτική «νίκη» των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
«Στη περίπτωση του Trump, το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρουμε τις πολιτικές του.
Υπάρχει έντονη ανησυχία για το εμπόριο.
Όμως, δεν είναι εμφανές το αν οι Δημοκρατικοί θα αποτελέσουν μία θετική εξέλιξη για το εμπόριο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολάζοντας πως ο καλύτερος τρόπος να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος τω εκλογών στις αγορές είναι να μελετηθούν οι επιμέρους κλάδοι που θα ευνοηθούν ή θα πληγούν σε κάθε περίπτωση.
Επίσης, ο κ.Levkovich εκτίμησε επίσης πως μία νίκη του Ρεπουμπλικάνου θα ωθήσει υψηλότερα τις αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης