Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Ο S&P 500 θα χάσει ακόμα και 13% αν κερδίσει ο Trump την 8η Νοεμβρίου

Barclays: Ο S&P 500 θα χάσει ακόμα και 13% αν κερδίσει ο Trump την 8η Νοεμβρίου
«Οι πολιτικές του Trump για τη μετανάστευση και το εμπόριο θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της οικονομίας, σε αντίθεση με τις φορολογικές και δημοσιονομικές του πολιτικές»
Με απώλειες από 11% έως και 13% απειλείται ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500, σε περίπτωση που ο Donald Trump κερδίσει την αυριανή (8/11) πολύ κρίσιμη αναμέτρηση.
Αυτό υποστηρίζουν οι αναλυτές της Barclays, τονίζοντας μάλιστα πως αν αυξηθεί μέχρι αύριο στο 50% η πιθανότητα νίκης του, ο S&P θα χάσει έως και το 5% της αξίας του.
Τα κριτήρια για τα παραπάνω συμπεράσματα είναι η αντίδραση της αμερικανικής αγοράς, αμέσως μετά τα debate μεταξύ των δύο φαβορί για την προεδρική καρέκλα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και την είδηση πως το FBI ανοίγει εκ νέου την έρευνα για τα e-mails της Hillary Clinton.
Ωστόσο, ο Keith Parker, ένας εκ των αναλυτών της βρετανικής τράπεζας, εκφράζει την άποψη πως μετά το sell-off που θα ακολουθήσει τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου, οι μετοχές ίσως ανακάμψουν το επόμενο διάστημα, όπως δηλαδή με το Brexit.
«Οι πολιτικές του Trump για τη μετανάστευση και το εμπόριο θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της (αμερικανικής) οικονομίας, σε αντίθεση με τις φορολογικές και δημοσιονομικές του πολιτικές», σχολίασε σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης