Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν κατά της πολιτικής του Erdogan σε Γαλλία και Γερμανία

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν κατά της πολιτικής του Erdogan σε  Γαλλία και Γερμανία
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό
Πάνω από 2.000 Κούρδοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη στην Τουρκία των βουλευτών και των μελών της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), αλλά και για τη σιωπή της Ευρώπης.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «σταματήστε τον Erdogan, κάτω τα χέρια από τους βουλευτές μας», αλλά και «η Τουρκία βομβαρδίζει, η Ευρώπη παραμένει σιωπηλή».
Μάλιστα, οργανώσεις της γαλλικής αριστεράς υποστήριξαν τη σημερινή διαδήλωση, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν μια εκπρόσωπος της οργάνωσης αλληλεγγύης Γαλλία - Κουρδιστάν, η οποία κάλεσε τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σταματήσουν να είναι συνεργοί του εγκληματικού καθεστώτος του Erdogan»,αλλά και να  αφαιρεθεί το PKK από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Ακόμη, στην πόλη Ρεν, περίπου 800 άτομα διαδήλωσαν μετά από πρόσκληση του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου και της ένωσης Κουρδικής Φιλίας, κρατώντας αφίσες που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τους βουλευτές μας» .
Στη Μασσαλία, Κούρδοι κατέλαβαν κεντρική λεωφόρο όπου χόρεψαν κουρδικούς χορούς.
Στο μεταξύ, στην Κολωνία χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν για να διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του προέδρου Erdogan, μετά τη σύλληψη των μελών της ηγεσίας και των βουλευτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και πορτρέτα των στελεχών του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης