Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε άνοδο το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 53,3 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε άνοδο το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 53,3 μονάδες ο PMI
Η Γερμανία ηγήθηκε για ακόμα μία φορά την ανάπτυξη ανάμεσα στις χώρες της ζώνης του ευρώ
Περαιτέρω επιτάχυνση καταγράφηκε στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού κλίματος στην Ευρωζώνη κατά την έναρξη του δ΄ τριμήνου, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη της Markit, με τις εξαγωγές να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ ισχυρή ήταν και η δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 53,3 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 53,7 μονάδες, με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στον μεταποιητικό κλάδο να φθάνει σε υψηλό 30 μηνών.
Αναλυτικότερα, η Γερμανία ηγήθηκε για ακόμα μία φορά την ανάπτυξη ανάμεσα στις χώρες της ζώνης του ευρώ, με το επιχειρηματικό κλίμα να αγγίζει στις 55,1 μονάδες, καταγράφοντας υψηλό τριών μηνών, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό που έχει σημειωθεί κατά το τρέχον έτος.
Παράλληλα, οι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ιρλανδία επίσης κατέγραψαν ανόδους στην οικονομική τους δραστηριότητα, ωστόσο μονάχα η Ισπανία είδε τον ρυθμό ανάπτυξής της να βελτιώνεται σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
Η δημιουργία νέων επιχειρήσεων επιταχύνθηκε σε υψηλό έξι μηνών, συμβάλλοντας στην απότομη συσσώρευση των αποθεμάτων εδώ και σχεδόν πεντέμισι χρόνια.
Να σημειώσουμε ότι ο συνδυασμός μίας πιο σταθερής ζήτησης και μίας πίεσης στον τομέα της χωρητικότητας είναι πιθανόν να υποστηρίξει περεταίρω ανάπτυξη της παραγωγής και της απασχόλησης κατά τους επόμενους μήνες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης