Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κατσέλη (πρόεδρος Εθνικής): Οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ισχυρές και φερέγγυες

Κατσέλη (πρόεδρος Εθνικής): Οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ισχυρές και φερέγγυες
H πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί στο QE της ΕΚΤ το συντομότερο δυνατό
«Οι τράπεζες στη χώρα μας, μετά και την τελευταία επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση, είναι ισχυρές και φερέγγυες και έτοιμες να ανταποκριθούν στο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα της Ελλάδας για ενίσχυση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας».
Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ EU-Arab.
Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες σήμερα και, ειδικότερα, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της φερεγγυότητας των τραπεζών, τη σταδιακή επάνοδο καταθέσεων και, επομένως, τη βελτίωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
«Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω προσωπικά ότι θα πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά και να υπάρξει οριστική διευθέτηση για την απαραίτητη αναδιάρθρωση χρέους, ώστε να "σπάσει" ο αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα, που, σήμερα, τουλάχιστον εδράζεται σε ψυχολογικά κατά βάση κίνητρα» είπε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης