Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο το πετρέλαιο, λόγω Goldman, Commerzbank - Στο -0,74% και τα 48,2 δολ. το Brent

Στο κόκκινο το πετρέλαιο, λόγω Goldman, Commerzbank - Στο -0,74% και τα 48,2 δολ. το Brent
Από την αρχή του 2016, η τιμή του Brent καταγράφει σωρευτική άνοδο 6,07%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI παρουσιάζει κέρδη 6,09%
Στο κόκκινο βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου, οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις προειδοποιήσεις των Goldman Sachs και Commerzbank, για το ενδεχόμενο αποτυχίας στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στα τέλη του μήνα.
Αναλυτικότερα, όλο και λιγότερο πιθανό γίνεται το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου στην προσεχή συνεδρίαση.
Μάλιστα, σύμφωνα με note της Goldman Sachs σε αυτή την περίπτωση η τιμή του πετρελαίου θα υποχωρήσει στα 40 δολ.
«Η έλλειψη προόδου σχετικά με την εφαρμογή των ποσοστώσεων παραγωγής και η αυξανόμενη διαφωνία μεταξύ των παραγωγών του ΟΠΕΚ δείχνει πως οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας στις 30 Νοεμβρίου (2016) είναι ιδιαίτερα περιορισμένες» επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
«Η έλλειψη μιας συμφωνίας μέχρι στιγμής έχει ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου σημαντικά χαμηλότερα με την εξασθένηση των θεμελιωδών μεγεθών του πετρελαίου να δικαιολογούν τιμές χαμηλότερα των 40 δολ. το βαρέλι, αν ο ΟΠΕΚ δεν είναι σε θέση να παραδώσει μια πειστική συμφωνία» σημειώνει η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, ακόμα και αν ο φόβος για βύθιση των τιμών πιέζει το γκρουπ να καταλήξει σε συμφωνία, η πιθανότητα επιτυχούς μείωσης των αποθεμάτων πετρελαίου είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στα μέλη του ΟΠΕΚ κατά τον Οκτώβριου του 2016 αλλά και η αύξηση της παραγωγής από τα μη μέλη του ΟΠΕΚ έχουν μειώσει τις πιθανότητες ότι μια καλή συμφωνία που θα επιφέρει μια αρκετή μείωση των αποθεμάτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η μέση παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ άγγιξε τα 34,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα.
«Θα υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως οι υπερβάσεις των πλαφόν παραγωγής από τις χώρες-μέλη του OPEC» σημειώνει σε σημείωμά της η Commerzbank.
Οι ειδικοί περί τα πετρελαϊκά αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εκτιμούν ότι οι χώρες του καρτέλ παρήγαγαν τον Οκτώβριο «σημαντικά υψηλότερες από τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου».
Σε 0,74% ή 0,36 σεντς ΗΠΑ διαμορφώνεται η πτώση της τιμής του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να υποχωρήσει στα 48,25 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί μεταξύ 47,72 και 49,26 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μικρότερη πτώση 0,36% ή 0,17 σεντς καταγράφει η τιμή του future Δεκεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να υποχωρήσει στα 46,71 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 46,20 και 47,35 δολαρίων.
Από την αρχή του 2016, η τιμή του Brent καταγράφει σωρευτική άνοδο 6,07%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI παρουσιάζει κέρδη 6,09%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης