Τελευταία Νέα
Διεθνή

Parker (MI5): Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν 12 τρομοκρατικές επιθέσεις από το 2013

Parker (MI5): Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν 12 τρομοκρατικές επιθέσεις από το 2013
Για την αποτροπή των επιθέσεων, συνεργάστηκαν οι βρετανικές υπηρεσίες MI5 (εσωτερική ασφάλεια), MI6 (βρετανική διεθνής κατασκοπεία), GCHQ (κατασκοπευτική υπηρεσία ασφαλείας) και η βρετανική αστυνομία
Οι μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου απέτρεψαν 12 τρομοκρατικές επιθέσεις από τον Ιούνιο του 2013, όπως επεσήμανε σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 ο γενικός διευθυντής της βρετανικής υπηρεσίας εθνικής (εσωτερικής) ασφάλειας MI5, Andrew Parker.
Για την αποτροπή των επιθέσεων, συνεργάστηκαν οι βρετανικές υπηρεσίες MI5 (εσωτερική ασφάλεια), MI6 (βρετανική διεθνής κατασκοπεία), GCHQ (κατασκοπευτική υπηρεσία ασφαλείας) και η βρετανική αστυνομία.
Όπως ανέφερε σε - σπάνια - ομιλία του ο Parker, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και οι μιμητές τους θα αποτελέσουν απειλή στην ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ολόκληρη γενιά, μια απειλή «που ήρθε για να μείνει».
Ο Parker τόνισε, ότι η MI5 και άλλες βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν καλές άμυνες ενάντια σε αυτήν την απειλή λόγω των προγενέστερων επενδύσεων που είχαν πραγματοποιήσει στις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.
Παρά ταύτα, ο ίδιος θέτει όρια στις ικανότητες όλων των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας - ακόμα και της MI5 - προειδοποιώντας, ότι «θα ανακαλύψουμε και θα σταματήσουμε τις περισσότερες σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις [τζιχαντιστών του ISIS], αλλά όχι όλες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης