Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Διατηρεί τη σύσταση overweight για τον ΟΤΕ, με τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ

Morgan Stanley: Διατηρεί τη σύσταση overweight για τον ΟΤΕ, με τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ
Τα έσοδα του Ομίλου θα διαμορφωθούν στα 970 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2016 και τα λειτουργικά κέρδη στα 348 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη Morgan Stanley
Τη σύσταση «overweight» για τη μετοχή του ΟΤΕ διατηρεί η Morgan Stanley, με τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ.
Παράλληλα, προβλέπει πως τα έσοδα του Ομίλου θα διαμορφωθούν στα 970 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2016, αμετάβλητα σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2015, και τα λειτουργικά κέρδη στα 348 εκατ. ευρώ, επίσης αμετάβλητα σε ετήσια βάση.
Η τάση των εσόδων θα παραμείνει παρόμοια με την τάση το β’ τρίμηνο του 2016, ενώ η τάση των λειτουργικών κερδών αντανακλά μια βελτίωση της τάξεως των 2 ποσοστιαίων μονάδων.
Η Morgan Stanley «βλέπει», επίσης, καθαρά κέρδη ύψους 51 εκατ. ευρώ και καθαρό χρέος 643 εκατ. ευρώ.
Πάντως, η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως τα μεγέθη της κινητής τηλεφωνίας θα είναι μειωμένα στην Ελλάδα, με τα έσοδα κατά 3-4% και τα λειτουργικά κέρδη κατά 5%.
Στους κινδύνους επισημαίνει την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη, π.χ. λόγω Brexit.
Προειδοποιεί, δε, πως επιπτώσεις στη ζήτηση, λόγω των νέων μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων από τις εκτιμήσεις της.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley εμφανίζονται θετικοί αναφορικά με τη στρατηγική δικτύου που ακολουθεί ο όμιλος τηλεπικοινωνιών, κυρίως όσον αφορά το δίκτυο VDSL και την τηλεοπτική δραστηριότητα που οδηγούν σε ισχυροποίηση της ανταγωνιστικής θέσης του ΟΤΕ, σε μια σχετικά σταθερή αγορά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης