Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cesar (Σοσιαλιστές Πορτογαλίας): Πυρομανής που επιχειρεί να εμφανιστεί ως πυροσβέστης ο Schaeuble

Cesar (Σοσιαλιστές Πορτογαλίας): Πυρομανής που επιχειρεί να εμφανιστεί ως πυροσβέστης ο Schaeuble
Η Πορτογαλία είναι ικανή να προοδεύσει με τη σημερινή πολιτική της είπε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών της Πορτογαλίας
Πυρομανή που επιχειρεί να εμφανιστεί ως πυροσβέστης χαρακτήρισε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Πορτογαλίας, Carlos Cesar, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο πρόσφατες δηλώσεις του Schaeuble, ο οποίος επέκρινε την αλλαγή πορείας της Πορτογαλίας στο θέμα της λιτότητας.
Ο Schaeuble δήλωσε πρόσφατα ότι η Πορτογαλία τα πήγαινε πολύ καλά μέχρι που οι Σοσιαλιστές ανέβηκαν στην εξουσία, διαμηνύοντας πως δεν σεβαστούν αυτά που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι.
«Όπως όλοι γνωρίζουν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένας πυρομανής που επιχειρεί να εμφανιστεί ως πυροσβέστης.
Οι συμπατριώτες του δεν σκέπτονται όπως αυτός και επενδύουν στην Πορτογαλία, εκτιμώντας τη δυναμική της οικονομίας, την πολιτική και κοινωνική σταθερότητά της και αναγνωρίζοντας πως η χώρα είναι ικανή να προοδεύσει με τη σημερινή πολιτική της» είπε ο Cesar.
Οι Σοσιαλιστές ανέλαβαν την εξουσία τον Νοέμβριο του 2015 συμμαχώντας με το κομμουνιστικό κόμμα και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και επανεξέτασαν μέτρα λιτότητας που είχαν εφαρμοστεί από τη δεξιά μετά το αίτημα για διεθνή αρωγή το 2011, δεσμευόμενη πάντως παράλληλα να επαναφέρει φέτος το δημόσιο έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa παρενέβη το βράδυ λέγοντας πως δεν δίνει προσοχή «παρά στους Γερμανούς που γνωρίζουν την Πορτογαλία και ξέρουν συνεπώς για τι πράγμα μιλάνε».
«Οι Γερμανοί που γνωρίζουν την Πορτογαλία επενδύουν, παράγουν και δημιουργούν πλούτο στη χώρα» τόνισε ο Costa, ο οποίος εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να γυρίσει σελίδα η χώρα αναφορικά με τη λιτότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης