Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάψευση Bloomberg από Barclays για δήθεν συμβιβασμό σε 2 δισ. δολ. προστίμου στις ΗΠΑ

Διάψευση Bloomberg από Barclays για δήθεν συμβιβασμό σε 2 δισ. δολ. προστίμου στις ΗΠΑ
Η βρετανική τράπεζα σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το κολοσσιαίο πρόστιμο έως 14 δισ. ευρώ που έχει επιβληθεί στην Deutsche Bank
Σε διάψευση δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg που την έφερε να προσπαθεί να θέσει μέγιστο όριο τα 2 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε συμβιβασμό της με τις αμερικανικές εποπτικές αρχές αναφορικά με πρόστιμο για την πώληση ομολόγων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2016 η μεγάλη βρετανική τράπεζα Barclays.
«Το ρεπορτάζ [του Bloomberg] βασίζεται σε ανακριβείς εικασίες και περιέχει ουσιώδεις ανακρίβειες», όπως διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της Barclays αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα.
Αντίθετα από την αναφορά του Bloomberg σε υποτιθέμενο συμβιβασμό της Barclays, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επεσήμανε, ότι με βάση τις δικές του πληροφορίες κανένας συμβιβασμός δεν επίκειται.
Η Barclays αντιμετωπίζει παρόμοιες με την Deutsche Bank κατηγορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφορικά με παρατυπίες και παραπτώματα που σχετίζονται με τη διάθεση ομολόγων τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων στις ΗΠΑ μέχρι το ξέσπασμα της χρηματο-οικονομικής κρίσης του 2008.
Η βρετανική τράπεζα σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το κολοσσιαίο πρόστιμο έως 14 δισ. ευρώ που έχει επιβληθεί στην Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης