Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble ανυποχώρητος: Η Βρετανία να αποδεχθεί όλους τους κανόνες της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς

Schaeuble ανυποχώρητος: Η Βρετανία να αποδεχθεί όλους τους κανόνες της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς
Schaeuble: Επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά τόσο για την Ε.Ε., όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει να επιδείξουμε συνοχή στην Ευρώπη, όπως και ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους.
Το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να τηρεί όλους τους κανόνες της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν θέλει να παραμείνει μέρος της, όπως επεσήμανε σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 σε δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, δίνοντας για ακόμα μία φορά το στίγμα της ανυποχώρητης στάσης που θα τηρήσει η γερμανική πλευρά έναντι της Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις περί των όρων του Brexit.
«Πρέπει να πούμε στη Βρετανία, ότι πρέπει να διαλέξουν, αν θέλουν να είναι μέρος της (ενιαίας) αγοράς τότε οφείλουν να αποδεχθούν όλους τους κανόνες της... αγοράς», σύμφωνα με τον ίδιο, που προσέθεσε: «Αν δεν θέλουν να τους αποδεχθούν, τότε δεν μπορούν να είναι μέλη της αγοράς, δεν πιστεύω ότι πρέπει να επιδείξουμε υπερβολική ευελιξία».
Ο Schaeuble τόνισε, ότι «επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει να επιδείξουμε συνοχή στην Ευρώπη, όπως και ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης