Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 1 δισ. δολ. 4πλασίασε η AIG την ασφαλιστική της ικανότητα έναντι τρομοκρατικών πράξεων σε ακίνητα

Σε 1 δισ. δολ. 4πλασίασε η AIG την ασφαλιστική της ικανότητα έναντι τρομοκρατικών πράξεων σε ακίνητα
Σε διεθνές επίπεδο, καταγράφεται αυξημένη ζήτηση ασφάλισης κατά τρομοκρατίας από διοργανωτές συνεδρίων, ξενοδοχεία, ακόμα και επισιτιστικές επιχειρήσεις εκδηλώσεων (catering)
Σε 1 δισ. δολάρια (περίπου 920 εκατ. ευρώ) τετραπλασίασε σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 σε παγκόσμιο επίπεδο την ασφαλιστική της ικανότητα κάλυψης τρομοκρατικών πράξεων σε ακίνητη περιουσία η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία AIG.
Η είδηση έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη προσφοράς από το ισπανικό γραφείο των Lloyd's του Λονδίνου - που ονομάζεται «Lloyd's Iberia» - ενός νέου προϊόντος «τρομοκρατικής αντασφάλισης» για ισπανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Η AIG επικαλείται αυξημένη ζήτηση για «ασφάλιση κατά τρομοκρατίας» - ένα προϊόν που δημιουργήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη - λόγω των αιματηρών, πολύνεκρων επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία διετία σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Νίκαια, Σαν Μπερναντίνο και αλλού.
«Η ζήτηση από τους πελάτες μας για βελτιωμένη προστασία έναντι του συγκεκριμένου κινδύνου είναι ισχυρή», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα Ακινήτων και Ειδικών Κινδύνων του ομίλου AIG, George Stratts.
Ασφαλιστές και μεσίτες ασφαλειών στη Δύση αναφέρουν, ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν οδηγήσει ιδιαίτερα τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων σε ανησυχία για το ενδεχόμενο επιθέσεων, με αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση ασφάλισης κατά τρομοκρατίας από διοργανωτές συνεδρίων, ξενοδοχεία, ακόμα και επισιτιστικές επιχειρήσεις εκδηλώσεων (catering).
Σύμφωνα με την AIG, οι πολυεθνικές επιχειρήσεις είναι αυτές που επιζητούν την πληρέστερη ασφαλιστική κάλυψη των κινδύνων που αντιμετωπίζουν, περιλαμβανομένης της τρομοκρατίας.
Το ενεργητικό της AIG διαμορφώνεται σε περίπου 515 δισ. δολάρια ΗΠΑ, καθιστώντας τη μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του πλανήτη, με 88 εκατ. πελάτες σε 130 χώρες του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης