Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οριστικά αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με 14 ψήφους υπέρ, 11 κατά - Ακυρώνεται ο διαγωνισμός

Οριστικά αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με 14 ψήφους υπέρ, 11 κατά - Ακυρώνεται ο διαγωνισμός
Γεροβασίλη: Δεν θα αφήσουμε να επιστρέψει το προηγούμενο καθεστώς που επικρατούσε στα ΜΜΕ
(upd6) Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στη σημερινή συνεδρίαση (26/10/2016) διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, λόγω του κύριου ρόλου που θα έπρεπε να έχει το ΕΣΡ στο διαγωνισμό. 
Οι δικαστές που ψήφισαν υπερ της αντισυνταγματικότητας του επίμαχου νόμου ήταν 14, ενώ κατά ήταν 11.
Πρακτικά, τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν, ενώ τα κανάλια που πήραν άδεια στο πλαίσιο του διαγωνισμού δεν μπορούν να εκπέμψουν και πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλαν με την ιδιότητα των υπερθεματιστών.
Πλέον, ο οποιοσδήποτε διαγωνισμός περνά από το ΕΣΡ, όποτε αυτό συγκροτηθεί. 
Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση, ο κ. Σακελλαρίου δεν έκανε κάποια σχετική δήλωση. 
Το μεγάλο ερωτηματικό πλέον είναι το αν ο κ. Παππάς παραιτηθεί ή τον αναγκάσει σε παραίτηση ο πρωθυπουργός, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το αν επιστραφούν ή όχι τα χρήματα στους τέσσερις υπερθεματιστές. 

Η αντίδραση της κυβέρνησης: 

Γεροβασίλη: Δεν θα αφήσουμε να επιστρέψει το προηγούμενο καθεστώς που επικρατούσε στα ΜΜΕ

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν στις δηλώσεις της η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τη σημερινή (26/10) απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Δεσμευτικές οι αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά κρίνονται από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», είπε ξεκινώντας τις διευκρινιστικές της δηλώσεις.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η απόφαση του ΣτΕ στερεί 255 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό σε μια στιγμή που η χώρα τα χρειάζεται, εννοώντας το συνολικό τίμημα που θα κατέβαλαν οι τέσσερις υπερθεματιστές που κέρδισαν στο διαγωνισμό.
«Η απόφαση του ΣτΕ στερεί σε 15 χιλιάδες παιδιά την πρόσβαση σε παιδικό σταθμό, 4 χιλιάδες νοσηλευτές από νοσοκομεία», σχολίασε.
Μάλιστα, εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση προς το Συμβούλιο, θυμίζοντας πως το ΣτΕ ήταν και αυτό που είχε κρίνει ως «συνταγματικά» τα Μνημόνια που κατέστρεψαν τη χώρα.
Επίσης, προανήγγειλε πως την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση θα καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή που θα προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών (χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκεται για τους νέους ή τους νυν καναλάρχες), μέχρι να χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες άδειες με βάση το νόμο 4339/15.
«Δεν θα επιστρέψουμε να επιστρέψει το προηγούμενο αντισυνταγματικό, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, καθεστώς στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», σχολίασε σχετικά.

Παππάς: Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά η βούληση του λαού

Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά η βούληση του λαού, διαμήνυσε ο Νίκος Παππάς, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτικά – και άδικη – για την κυβέρνηση», σχολίασε σχετικά.
Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως δεν θα συνεχιστεί το «τσάμπα» για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη πως η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να νομοθετήσει τη Δευτέρα νέα ρύθμιση - γέφυρα για τα κανάλια.
«Οι καναλάρχες δεν θα πετύχουν το να μην λειτουργούν υπό τις αυστηρές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Να τα ξεχάσουν όσοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης της ασυδοσίας.
Θα είναι αυστηροί οι όροι λειτουργίας των καναλιών
Το επάγγελμα του καναλάρχη δεν θα είναι κλειστό ούτε προνόμιο ενός μόνο κλάδου», ξεκαθάρισε.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του μετά το φιάσκο του διαγωνισμού, ο κ. Παππάς δήλωσε:
«Ας μην κάνει όνειρα αποσταθεροποίησης η αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση είναι σταθερή».

Μαξίμου: Μέχρι να δοθούν άδειες από το ΕΣΡ, θα εκπέμπει όποιος πληρώνει

Ξεκάθαρο μήνυμα πως μέχρι να δοθούν τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ – όπως προστάζει πλέον η απόφαση του ΣτΕ – θα εκπέμπει μόνο όποιος πληρώνει, απευθύνει το Μέγαρο Μαξίμου. 
Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, όποιος επιθυμεί να εκπέμψει ο τηλεοπτικός σταθμός του «θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα».

Κρέτσος: Με το νέο νόμο – γέφυρα θα πληρώσουν όλοι οι καναλάρχες

Την θέση ότι με το νέο νόμο – γέφυρα που προτίθεται να καταθέσει από την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, θα πληρώσουν όλοι οι καναλάρχες διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος.
«Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω.
Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ.
Εφεξής όποιος διαγωνισμός γίνει, και όταν γίνει αυτός, θα πρέπει να διεξαχθεί από το ΕΣΡ όταν αυτό συγκροτηθεί» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» ο κ.Κρέτσος.
«Η απόφαση του ΣτΕ μας επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας» είπε ο κ.Κρέτσος.


Οι αντιδράσεις της αντιπολίτεσης

Λοβέρδος: Η πολυφωνία νίκησε – Ο Παππάς έχει πολιτικές ευθύνες – Να παραιτηθεί

Με χαρά υποδέχτηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Η πολυφωνία νίκησε!!!
Η Δημοκρατία νίκησε!!!
Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει!!!
Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός.
Η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ.Παππά», τονίζει στην ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Ο υπουργός Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε τη Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.
Συμβουλευόμενος συνηγόρους παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα, προκειμένου να εγκαταστήσει στημένα ΜΜΕ.
Με αντιδημοκρατικό θράσος προπηλάκιζε τους πάντες, χρησιμοποιώντας βαρύτατους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, στηριζόμενος βέβαια στον πρωθυπουργό, που περίμενε να επωφεληθεί από όλη αυτή την κατάσταση.
Τώρα ο υπ. Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες.
Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται.
Δεν συνεχίζω, όμως, άλλο με τον κ.Παππά.
Ο λαός λέει πως τους ξαρμάτωτους δεν τους χτυπάμε.
Και ο ίδιος είναι θεσμικά και πολιτικά μια τέτοια περίπτωση», συμπληρώνει.

Βενιζέλος: Θεσμικά χυδαία και πολιτικά αυτοκτονική η αντίδραση της κυβέρνησης για το ΣτΕ

Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν  στο όνομα του Συντάγματος.
Η κυβέρνηση που προκάλεσε βλάβη δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία, δήθεν οδύρεται για τα 85 εκατομμύρια των υπερθεματιστών, όταν ένας νόμιμος διαγωνισμός μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα τόνισε σε ανακοίνωση του ο Ε. Βενιζέλος.
Έλεος. Ας τεθεί ένα όριο στις αντιφάσεις, τα ψέμματα και τον αυτοδιασυρμό.
Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί στην ανοικτή θεσμική κρίση και σε νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μέσα στη ευρωζώνη.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη και αδίστακτη ομάδα που δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε το εθνικό συμφέρον.   
Για όποιον έχει στοιχειώδη αίσθηση της εθνικής και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, οι αντισυνταγματικότητες του λεγόμενου νόμου Παππά ήταν κραυγαλέες και αθεράπευτες.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε τον θεσμικό του ρόλο, την παράδοση και τη συνέχεια της νομολογίας του.
Και με την απόφασή του είπε το αυτονόητο.
Έσφαλαν δραματικά όσοι προσπάθησαν να το επηρεάσουν και μάλιστα με τρόπο  βάρβαρο.  
Επειδή είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις αυτές, τώρα οφείλω να διατυπώσω καθαρά την πρόβλεψη μου για τη συνέχεια. Η  κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα  τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό.
Δεν δραματοποιώ.
Απλώς διαπιστώνω.
Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν  στο όνομα του Συντάγματος.

Ποτάμι: Οι εκβιασμοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς τους δικαστές απέτυχαν - Να παραιτηθεί ο Παππάς

Άμεσα σχολίασε το αποτέλεσμα της σημερινής (26/10) συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, τονίζοντας πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εκβιάσει τους δικαστές, απέτυχαν.
«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση.
Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια.
Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση.
Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν "SIRIZATV".
Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι, συμπληρώνοντας:
«Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών.
Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί.
Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε "Το Ποτάμι" στον Πρόεδρο της Βουλής.
Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα».

ΝΔ: Οι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη δεν πέρασαν

Με χαρά αλλά «χωρίς πανηγυρισμούς» υποδέθηκε την απόφαση του ΣτΕ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας για μία ακόμα πυρά κατά της κυβέρνησης.
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας.
Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε.
Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν.
Η προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.
Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε.», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, συμπληρώνοντας:
«Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε.
Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.
Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση.
Δεν τα κατάφερε.
H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη».
Καταλήγοντας, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προαναγγέλλει πως θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.
Στη συνέχεια, σε νέα της ανακοίνωση, απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη, η ΝΔ αναφέρει:
«Η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα.
Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε».
Σημειώνεται πως τα μεσάνυκτα της 27ης Οκτωβρίου 2016 η ΝΔ πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στα κεντρικά της γραφεία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αποτίμηση των πολιτικών εξελίξων που «πυροδοτεί» τόσο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να ακυρώσει τον αμφιλεγόμενο «τηλεοπτικό» νόμο Παππά, όσο και η προφανής άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την απόφαση αυτή.
Η Νέα Δημοκρατία επανεξετάζει την πολιτική της στάση στο πλαίσιο των εξελίξεων, που προκάλεσαν μεγάλο πλήγμα στο κύρος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Οι εξελίξεις προσφέρουν μεγάλο επικοινωνιακό πλεονέκτημα στη Ν.Δ., το οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται πως δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο.

Χρυσή Αυγή για ΣτΕ και κανάλια: Οι συριζαίοι αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες

Ο νόμος Παππά και η απόφαση του ΣτΕ είναι τα πλέον μικρά και ασήμαντα γεγονότα, την ώρα που ο εθνικός πλούτος της χώρας εκχωρείται σε ξένους
Σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το φιάσκο των τηλεοπτικών καναλιών άσκησε η Χρυσή Αυγή.
Σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής.
Ο νόμος Παππά και η απόφαση του ΣτΕ είναι τα πλέον μικρά και ασήμαντα γεγονότα, την ώρα που ο εθνικός πλούτος της χώρας εκχωρείται σε ξένους και οι Έλληνες γινόμαστε μειοψηφία μέσα στην Πατρίδα μας, με την σύμφωνη γνώμη και την κοινή ψήφο Σύριζα και Νέας Δημοκρατίας.
Στην Γεροβασίλη υπενθυμίζουμε ότι "τα παιδάκια τα πέταξαν έξω από τους παιδικούς σταθμούς" οι μνημονιακοί νόμοι, που τους ψήφισαν χέρι-χέρι Τσίπρας και Μητσοτάκης. Και μην παραμυθιάζει τον κόσμο για τα 255 εκατομμύρια των αδειών, γιατί τα hot-spot και οι τζάμπα παροχές στους λαθρομετανάστες στοίχισαν μόνο για ένα χρόνο 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ!
Οι συριζαίοι αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες: μέμφονται το ΣτΕ, γιατί νομιμοποίησε το μνημόνιο, που οι ίδιοι με τις ψήφους τους έχουν επιβάλλει στην χώρα.
Δεν λένε όμως λέξη για την παράνομη και παράλογη απόφαση του ΣτΕ να στηρίξει το άθλιο, αντισυνταγματικό νομοθέτημα που καταργεί την κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, καταλύοντας στην πράξη τις ελεύθερες εκλογές.

Ένωση Κεντρώων: Μοιραίο λάθος ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες 

Με μία λιτή, αλλά γεμάτη νόημα, ανακοίνωση σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η Ένωση Κεντρώων.
Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη τονίζει πως ο Νίκος Παππάς προχώρησε σε ένα «μοιραίο λάθος» με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή.
Η απόφαση εκτιμάτο ως αναμενόμενη γιατί οι δικαστές δεν παίζουν με το Σύνταγμα και τους νόμους», σχολιάζει το κόμμα.

Νωρίτερα, το bankingnews είχε προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, γράφοντας σχετικά:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δικαστικών κύκλων πιθανότατα θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τα κανάλια του Ν. Παππά.
Ουσιαστικά δηλαδή ο νόμος Παππάς όσον αφορά στο ΕΣΡ θα κριθεί «αντισυνταγματικός» ωστόσο η κυβέρνηση θα έχει στη διάθεση της (όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Σκάι, περίπου 6 μήνες) για να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και να οριστεί νέο ΕΣΡ, θα έχει δηλαδή χρόνο να κάνει πολιτική διαχρείριση του θέματος.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο νόμος Παππά να κριθεί συνταγματικός κάτι που θα σημαίνει ότι στη συνέχεια οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα πρέπει να αποφανθούν για τον αριθμό «4» όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, κάτι που -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- δεν θα βρει «σύμφωνο» το ΣτΕ.

Μεγάλο πλήγμα στην κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η κυβέρνηση αναμένεται να βγει ζημιωμένη καθώς όπως φαίνεται -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- είτε ο νόμος δεν θα περάσει εξαρχής είτε δεν θα περάσει η πρόβλεψη για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.
Οποιαδήποτε αρνητική απόφαση από το ΣτΕ θα αποτελέσει και προσωπική ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει προσφέρει δημοσίως τη στήριξη του στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά (ο νόμος φέρει την «υπογραφή» του) αλλά και δεδομένης της δέσμευσης του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ ότι τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα διατεθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Και βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό τον νόμο ήταη για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Πως όμως μπορεί να τάξη;
Με ένα νόμο αντισυνταγματικό, που έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται;
Τι θα γίνει με τους υπερθεματιστές που έχουν ήδη καταβάλλει την πρώτη δόση;
Θα τους επιστραφούν τα χρήματα, όπως έχουν επισημάνει κυβερνητικά στελέχη;
Είναι εμφανές λοιπόν ότι το πλήγμα που θα δεχθεί η κυβέρνηση θα είναι μεγάλο, ενώ όλα αυτά πρέπει να προστεθούν σε ένα ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί λόγω και της εφαρμογής ιδιαίτερα αντιλαϊκών μέτρων.

(Αρχική δημοσίευση Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, 11:49)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης