Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2016 λόγω τουρισμού

ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2016 λόγω τουρισμού
Στα 123,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις τον Αύγουστο του 2016
Αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος τον Αύγουστο λόγω της ανόδου της τουριστικής κίνησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν τον Αύγουστο (2016) κατά 1,3 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στα 123,9 δισ. ευρώ έναντι 122,6 δισ. ευρώ.
Η αύξηση προήλθε κατά κύριο λόγο από την άνοδο στα υπόλοιπα των καταθέσεων από επιχειρήσεις, που ενισχύθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ περίπου και η οποία αποδίδεται εξολοκλήρου στα έσοδα από τον τουρισμό.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 269,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο για τρίτο συνεχή μήνα (Ιούνιος-Αύγουστος '16), που αποδεικνύει τη συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας στο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας.
Τάση που θα συνεχιστεί ως το τέλος του φθινοπώρου λόγω της επέκτασης της τουριστικής σεζόν ως και τον Νοέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν το διάστημα Μαϊου-Ιουνίου '16 οι καταθέσεις των τραπεζών ενισχύθηκαν με 1,1δισ. ευρώ, αύξηση που σύμφωνα με την ΤτΕ συμπίπτει ουσιαστικά με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ για την ίδια περίοδο το 2015, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν μόλις 300 εκατ. ευρώ από τα τέλη Ιουλίου '15 (120,8 δισ. ευρώ) ως τα τέλη Αυγούστου '15 (121,1 δισ. ευρώ).
Παρά την φετινή υστέρηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, η συμβολή του τουρισμού στα έσοδα των ελληνικών νοικοκυριών και τους τζίρους των επιχειρήσεων το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015, έχει ποσοτικά πενταπλασιαστεί.
Συνολικά μαζί με τις καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, τα υπόλοιπα στις τράπεζες διαμορφώθηκαν στα τέλη Αυγούστου σε 133,9 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης