Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Για τον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν υπάρχει καλή όψη του Brexit

Morgan Stanley: Για τον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν υπάρχει καλή όψη του Brexit
Η Morgan Stanley σχεδιάζει να μετακινήσει τα κεντρικά γραφεία της από το Λονδίνο
Για τον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν υπάρχει καλή όψη του Brexit.
Την απαισιόδοξη αυτή άποψη εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής, επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, James Gorman, μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «από τη δική μας οπτική γωνία, τόσο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, όσο και για το δικό μας ίδρυμα, δεν υπάρχει τίποτα καλό στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Συνεχίζοντας σημείωσε πως «αγαπάμε το δίκαιο της Αγγλίας, στους συνεργάτες μας αρέσει να εργάζονται στο Λονδίνο. Έχεις όλες τις υποδομές, όλα είναι εκεί. Θα πρέπει να έχουμε τα κεντρικά μας στην Ευρώπη».
«Τίποτα δεν είναι καλό. Θα πρέπει να μετακινήσουμε τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους από το Λονδίνο σε άλλα μέρη», είπε και προσέθεσε, «προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον απόλυτο αριθμό των ανθρώπων που θα πρέπει να μετακινήσουμε».
Παράλληλα, επισήμανε πως το Brexit θα έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στις δραστηριότητες trading, με επιχειρήσεις του κλάδου να μετακινούνται ίσως από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ ή το Τόκιο.
Όπως είπε, από αυτό θα επωφεληθεί η Νέα Υόρκη, που ήδη έχει έτοιμες τις υποδομές και επωφελείται από τη διαφορά ώρας.

www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης