Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 10 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,7 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 10 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,7 μονάδες ο PMI
Την ανάπτυξη οδήγησε για ακόμα μία φορά η Γερμανία, η οποία απέκτησε αξιοσημείωτη δυναμική
Σε υψηλό δέκα μηνών βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μarkit, καθοδηγούμενη για ακόμα μία φορά από την ισχυρή ανάπτυξη στη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI βρέθηκε στις 53,7 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Σεπτέμβριο, όντας στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, ενώ η ανάπτυξη στις νέες παραγγελίες ήταν η ταχύτερη από τον Ιανουάριο του 2016, γεγονός που επέτρεψε στις εταιρίες να αυξήσουν το ποσοστό απασχόλησής τους.
Το επιχειρηματικό κλίμα δέχθηκε ώθηση τόσο από τις αξιοσημείωτες επιδόσεις του κλάδου υπηρεσιών, ο οποίος βρέθηκε σε υψηλό εννέα μηνών, στις 53,5 μονάδες, όσο και από τον κλάδο μεταποίησης, που κατέγραψε υψηλό 30 μηνών, στις 53,3 μονάδες.
Την ανάπτυξη οδήγησε για ακόμα μία φορά η Γερμανία, η οποία απέκτησε αξιοσημείωτη δυναμική, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο εντός του έτους, ενώ η απασχόληση βρέθηκε σε υψηλό πέντε ετών.
Αντιθέτως, η ανάπτυξη στη Γαλλία σημείωσε επιβράδυνση, με τον σύνθετο PMI ωστόσο να αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του έτους.
Σε ότι αφορά της υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, αν και σημειώθηκε ανάκαμψη σε σχέση με το χαμηλό 21 μηνών του Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε η ασθενέστερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης