Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,2 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,2 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης παρουσίασε μία ελαφριά επιβράδυνση, καταγράφοντας χαμηλό δύο μηνών
Σε ρυθμούς ανάπτυξης παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία για τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (24/10) στοιχεία της Markit, παρουσιάζοντας ωστόσο μία ελαφριά επιβράδυνση, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση του κλάδου υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 52,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας χαμηλό δύο μηνών, με τους κύριους κλάδους να εμφανίζουν ορισμένες σημαντικές αποκλίσεις.
Αναλυτικότερα, ο κλάδος υπηρεσιών επιβραδύνθηκε στις 52,1 μονάδες, έναντι 53,3 μονάδων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτελεί χαμηλό τριών μηνών, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τον μεταποιητικό κλάδο, ο οποίος κατέγραψε υψηλό δέκα μηνών, στις 51, μονάδες.
Παράλληλα, τα στοιχεία του Οκτωβρίου καταδεικνύουν μία άνοδο των νέων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα της χώρας, ενώ η απασχόληση παραμένει σε θετικό έδαφος, αν και η ανάπτυξή του ήταν χαμηλότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα θετικά στοιχεία του επιχειρηματικού κλίματος βελτίωσαν τις προσδοκίες της εγχώριας αγοράς, η οποία βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης