Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Sell στο ευρώ έναντι του δολαρίου… ή μήπως όχι;

Credit Agricole: Sell στο ευρώ έναντι του δολαρίου… ή μήπως όχι;
Πιθανή μια σταθεροποίηση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου στο προσεχές μέλλον
Χαμηλές αποδόσεις κατέγραψε αυτή την εβδομάδα το ευρώ, που συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, παρότι ο Mario Draghi, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της σπανιότητας των επιλέξιμων ομολόγων και της καμπύλης των αποδόσεων των ευρωομολόγων, που είναι σχεδόν επίπεδη.
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η γαλλική τράπεζα Credit Agricole, επισημαίνοντας πως με τις ανησυχίες για πιθανή αποκλιμάκωση (tapering) του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) να διατηρούνται και μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και το αίσθημα του κινδύνου σταθερό, το ευρώ ενδέχεται να συνεχίσει να υποαποδίδει το εγγύς μέλλον.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Credit Agricole, οι επενδυτές οφείλουν να είναι επιφυλακτικοί, καθώς αν ο κίνδυνος tapering του QE επιμείνει, τότε θα καταστεί ένας σημαντικός μακροπρόθεσμος παράγοντας, θετικός για το ευρώ τους επόμενους τρεις με έξι μήνες.
Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, οι επενδυτές καλό θα είναι να παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης.
Μια σειρά από θετικές οικονομικές εκπλήξεις (με βάση τον δείκτη Economic Suprirse της Citigroup) θα μπορούσε να καταδείξει το γεγονός ότι το πρόσφατο selloff στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα πρόσφατα μακροοικονομικά μεγέθη σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.
Όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σταθεροποίηση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου το προσεχές διάστημα.

B40.PNG

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης