Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές στο Reuters: Ποιοι υπουργοί θα αντικατασταθούν σε περίπτωση ανασχηματισμού

Κυβερνητικές πηγές στο Reuters: Ποιοι υπουργοί θα αντικατασταθούν σε περίπτωση ανασχηματισμού
Στόχος του ανασχηματισμού θα είναι -σύμφωνα με το Reuters- η απομάκρυνση των υπουργών, οι οποίοι βάζουν «εμπόδια» στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Στα σενάρια ανασχηματισμού του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου, καθώς τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά αναφέρεται σε ανταπόκριση του Reuters.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού για να αντιστρέψει την πτώση της δημοτικότητας του, παραμερίζοντας υπουργούς που βλέπει ως εμπόδια για την ελάφρυνση του χρέους από τους διεθνείς δανειστές» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Κάτι τέτοιο -σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- θα μπορούσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των Ελλήνων λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας, καθώς θα δώσει την αίσθηση ότι οι θυσίες τους ανταμείφθηκαν.
Σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε ορισμένες βασικές ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, λέει η ίδια πηγή.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του.
Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στην τηλεόραση του Σκάι, σύμφωνα με τις οποίες, στόχος της κυβέρνησης είναι η «ευέλικτη, γρήγορη και αποτελεσματική» διακυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με τον ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις, όπου εμφανίζεται δεύτερο κόμμα πίσω από τη ΝΔ.
«Εξελέγη για πρώτη φορά πριν από 21 μήνες υποσχόμενος να βάλει ένα τέλος στην λιτότητα.
Αλλά, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία -λόγω της προοπτικής να εκδιωχθεί η χώρα από τη ζώνη του ευρώ- και να συνεχίσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο ενός του τρίτου πακέτου διάσωσης» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση» δήλωσε μία από τις πηγές, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αυτό το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης