Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη θεσμοθέτηση ειδικής βίζας αποκλειστικά για τραπεζίτες ζητά μετά το Brexit το City

Τη θεσμοθέτηση ειδικής βίζας αποκλειστικά για τραπεζίτες ζητά μετά το Brexit το City
Όπως εκτίμησε η PwC, με βάση το ισχύον σύστημα βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου τα 3/4 των Ευρωπαίων που εργάζονται στη Βρετανία θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους μετά το Brexit
Τη θεσμοθέτηση μιας νέας ειδικής βίζας εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit αποκλειστικά για τραπεζίτες, προτείνει στη βρετανική κυβέρνηση το City του Λονδίνου στην προσπάθειά του να προστατεύσει την ελκυστικότητα της βρετανικής τραπεζικής αγοράς σε αλλοδαπά στελέχη υψηλής κατάρτισης που ωφελούν τη βρετανική οικονομία.
Η πρόταση για ένα νέο σύστημα βίζας που θα βασίζεται στις ανάγκες της βρετανικής οικονομίας ανά περιφέρεια, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 από τη γιγαντιαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις PricewaterhouseCoopers (PwC), για λογαριασμό του City.
Ο στόχος της νέας βίζας είναι να διασφαλίσει, ότι οι διεθνείς επιχειρήσεις της Βρετανίας θα συνεχίσουν να προσελκύουν τους εξυπνότερους και καλύτερους υποψηφίους θέσεων εργασίας που προσφέρουν, ούτως ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές παγκοσμίως.
Το Brexit προκαλεί εξαιρετικά μεγάλες επιπλοκές στο διεθνές χρηματο-οικονομικό κέντρο του City, στο οποίο περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων προέρχονται από τρίτες χώρες και το 12% αυτών προέρχεται από την Ευρώπη.
Όπως εκτίμησε η PwC, με βάση το ισχύον σύστημα βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου τα τρίτα τέταρτα των Ευρωπαίων που εργάζονται στη Βρετανία θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους μετά το Brexit.
Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση της PwC έρχεται να προστατεύσει την ανταγωνιστικότητα των βρετανικών βιομηχανιών που βασίζονται σε μετανάστες για την επιτυχία τους, όπως οι τράπεζες, η παροχή υπηρεσιών υγείας, ο αγροτικός τομέας και ο κατασκευαστικός κλάδος.
Αν το νέο περιφερειακό σύστημα βίζας που προτείνει η PwC εφαρμοστεί, τότε οι βρετανικές επιχειρήσεις θα καλούνται να αποδείξουν στην κυβέρνηση, ότι προσέλαβαν ξένους υπηκόους λόγω αδυναμίας κάλυψης των θέσεων εργασίας τους από Βρετανούς με τα κατάλληλα προσόντα και δεξιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης