Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,2% στις τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2016

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,2% στις τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2016
Σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,4%
Απροσδόκητη ήταν η πτώση που καταγράφηκε στις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε σήμερα (20/10) η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν πτώση -0,2%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016, ενώ σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,4%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.
Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα αυτά χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως απροσδόκητα, εφόσον λάβει κανείς υπόψη του ότι οι αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν οι τιμές παραγωγού να σημειώσουν άνοδο +0,2% σε μηνιαία βάση, και πτώση -1,1% σε ετήσια βάση.
Εξαιρουμένων των ενεργειακών τιμών, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο κατά +0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016, ενώ συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2015, η πτώση περιορίστηκε μόλις στο -0,1%.
Παράλληλα, οι ενεργειακές τιμές μειώθηκαν κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +0,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης