Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στον εθνικολαϊκισμό – Καμία αυτοκριτική για τους 20 μήνες διακυβέρνησης

Θεοχαρόπουλος για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στον εθνικολαϊκισμό – Καμία αυτοκριτική για τους 20 μήνες διακυβέρνησης
Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Erdogan, προτείνω Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε στην ουσία την πολιτική του διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία αυτοκριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα των 20 μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Ο κ. Τσίπρας είπε «καλώς τα πράξαμε, στο πρώτο επτάμηνο, καλώς τα πράξαμε και στο επόμενο».
Επίσης είδα ότι υπάρχει μία ώσμωση που έχει προχωρήσει, με τους ΑΝΕΛ.
Βεβαίως, δεν είδαμε καμία στροφή ούτε προς σοσιαλδημοκρατικές, ούτε προς προοδευτικές πολιτικές, το αντίθετο, είδαμε μια ώσμωση εθνικολαϊκιστική, η οποία πλέον περνάει στη βάση των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και είναι πολύ πιο βαθιά» είπε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν κατανοηθεί τα λάθη που έχουν γίνει αυτούς τους 20 μήνες».
Αναφερόμενος στα περί ευρύτερων συνεργασιών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «αυτές δεν γίνονται με προσωπικές προσχωρήσεις, γίνονται με συλλογικούς όρους και διαδικασίες».
«Δεν μπορείς να ζητάς από τη μία προοδευτική συμπόρευση δυνάμεων, όπως την χαρακτηρίζει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη να συγκυβερνάς με τον κ. Καμμένο και να έχεις μία συνιστώσα της δεξιάς στην κυβέρνησή σου, τη συνιστώσα που εκφράζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Συγκυβερνά με την δεξιά του κ. Καμμένου και έχει στην καρδιά της κυβέρνησής του και την δεξιά του κ. Παπαγγελόπουλου, που εκφράζει την καραμανλική πτέρυγα, και εκφράζει τη διακυβέρνηση της χώρας 2004-2009 που οδήγησε την χώρα στα υπερβολικά ελλείμματα και στην κρίση η οποία έφερε τα μνημόνια.
Για αυτό το λόγο δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκείνη την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Αναφορικά με το νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων από την πλευρά του Τούρκου Προέδρου Erdogan, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφού τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, πρότεινε να συγκροτηθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
«Υπάρχει μία αύξηση των προκλητικών δηλώσεων και μια ανησυχητική διάσταση που έχει πάρει το θέμα.
Για αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα να υπάρχει οργανωμένη συζήτηση και απόφαση στο πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το πώς θα πρέπει να υπάρξει αυτή η αντίδραση, για να μην υπάρχουν και σπασμωδικές αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν έχουν αξιολογηθεί όπως θα έπρεπε από την ελληνική κυβέρνηση».
Όσον αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συνεννοηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και για αυτό κάλεσε το μεν ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει στην άκρη τους αιφνιδιασμούς και εκβιασμούς τη δε ΝΔ την στείρα άρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης