Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβάδισμα 7 εκατοστιαίων μονάδων της Hillary έναντι του Trump σε νέα δημοσκόπηση Reuters/Ipsos

Προβάδισμα 7 εκατοστιαίων μονάδων της Hillary έναντι του Trump σε νέα δημοσκόπηση Reuters/Ipsos
Σε όλες τις εθνικές δημοσκοπήσεις η Clinton εμφανίζεται να προηγείται του Trump με ολοένα και μεγαλύτερο προβάδισμα, που διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε 7 εκατοστιαίες μονάδες
Προβάδισμα επτά εκατοστιαίων μονάδων δίνει στην υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών, Hillary Clinton έναντι του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, νέα εθνική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, εν μέσω πληθώρας κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Trump για ανάρμοστη, ανήθικη συμπεριφορά απέναντι σε νέες γυναίκες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - που διενεργήθηκε την περίοδο 7-13 Οκτωβρίου 2016 - το 44% των πιθανών ψηφοφόρων στηρίζουν την Clinton, ενώ το 37% αυτών στηρίζει τον Trump.
Η νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δεν διαφέρει σημαντικά από την αντίστοιχη που είχε δημοσιοποιηθεί την περασμένη Τρίτη 11/10, στην οποία η Hillary εμφανιζόταν να διαθέτει προβάδισμα οκτώ εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Trump.
Ο Trump έχει αρνηθεί ότι άγγιξε νέες γυναίκες με τρόπο ανάρμοστο, κατηγορώντας τους κατηγόρους του ότι υπηρετούν σχέδιο απαξίωσής του στην κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.
Η Clinton διαθέτει προβάδισμα επτά εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Trump στο πλαίσιο και των τεσσάρων προεδρικών υποψηφίων, με την ίδια να λαμβάνει την προτίμηση του 44% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, τον Trump να συγκεντρώνει 37%, τον Gary Johnson 6% και την Jill Stein 2%.
Το περιθώριο λάθους της συγκεκριμένης δημοσκόπησης υπολογίστηκε σε 2 εκατοστιαίες μονάδες.
Παρά τις διαφορετικές μεθόδους που ακολουθούν οι ποικίλες εθνικές δημοσκοπήσεις στη σφυγμομέτρηση των πολιτικών τάσεων και προτιμήσεων των ψηφοφόρων λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, η Clinton εμφανίζεται να προηγείται του Trump με ολοένα και μεγαλύτερο προβάδισμα, που διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε επτά εκατοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης