Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Βρετανία συμπεριφέρεται σαν αναδυόμενη αγορά - Ο ρόλος της Bank of England

Morgan Stanley: Η Βρετανία συμπεριφέρεται σαν αναδυόμενη αγορά - Ο ρόλος της Bank of England
H Τράπεζα της Αγγλίας θα αναγκαστεί να συσφίξει τη νομισματική πολιτική λόγω του Brexit
Ως της επόμενη μεγάλη αναδυόμενη αγορά βλέπουν οι αναλυτές της Morgan Stanley τη Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα.
Ειδικότερα, σε note με τίτλο «Το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριφέρεται σαν μια αναδυόμενη αγορά;», η Morgan Stanley αναφέρει:
«Αυτό είναι ένα ερώτημα που ακούγεται όλο και περισσότερο μέσα στην επενδυτική κοινότητα.
Αυτό το ερώτημα γίνεται με φόντο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών του Ηνωμένου Βασιλείου (CAD), που είναι το μεγαλύτερο από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (γράφημα 1) και το ευρύτερο μεταξύ του G10 (γράφημα 2), ενώ υποδηλώνει μία μεγάλη εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών απέναντι στο ρίσκο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Εάν οι ξένοι επενδυτές χάσουν αυτή την
είχαν να χάσουν αυτή την εμπιστοσύνη και πάψουν να είναι καθαροί αγοραστές των περιουσιακών στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου, ή ακόμη και να γίνουν καθαροί πωλητές των περιουσιακών στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια απότομη προσαρμογή.
Αυτή η ανησυχία έχει οξυνθεί από το sell-off στη στερλίνα και την άνοδο των αποδόσεων των βρετανικών ομολόγων μετά την ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May στο συνέδριο του κόμματος, που πιστεύουμε ότι έχει αυξήσει το ρίσκο για ένα ΄΄σκληρό΄΄ Brexit.

Britain as an EM charts

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley υπάρχει κερδοσκοπία στη στερλίνα και ίσως το έλλειμμα αναγκάσει την Bank of England να αυξήσει τα επιτόκια της τους επόμενους μήνες.
Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο κτύπημα από την τράπεζα, που είχε επικεντρωθεί στη χαλάρωση για την αντιμετώπιση του οικονομικού σοκ του Brexit.
Αυτό, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, είναι μια αρκετά τυπική απάντηση για μια αναδυόμενη οικονομία της αγοράς, αλλά δεν είναι αυτό που θα αναμενόταν από μια ανεπτυγμένη χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Συνήθως, σε μια απάντηση απέναντι σε ένα αρνητικό σοκ, οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς, ιδιαίτερα αν έχουν ευρύ έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε σύσφιξη της πολιτικής προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να διατηρηθεί η ζήτηση για τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Στον αντίποδα, οι ανεπτυγμένες αγορές είχαν μεγαλύτερο περιθώριο για να χαλαρώσουν την πολιτική τους» αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης