Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Amundi: Trump, Κίνα και Fed, οι τρεις βασικοί κίνδυνοι για τις αναδυόμενες αγορές

tags :
Amundi: Trump, Κίνα και Fed, οι τρεις βασικοί κίνδυνοι για τις αναδυόμενες αγορές
Η Amundi είναι απαισιόδοξη σχετικά με τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών 
Η Κίνα, η Fed αλλά και με μια πιθανή νίκη του Donald Trump είναι οι τρεις βασικοί κίνδυνοι για τις αναδυόμενες αγορές που επισκιάζουν κάθε θετική προοπτική.
Όπως δήλωσε ο Abbas Ameli-Renani αναλυτής της Amundi, η εταιρεία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων της Ευρώπης, ήταν γενικά αισιόδοξη σχετικά με τις προοπτικές για τα περιουσιακά στοιχείων των αναδυόμενων αγορών.
Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν τρεις παράγοντες που θολώνουν κάπως τον ορίζοντα.

Η νίκη του Trump

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο νίκης του Trump, ο αναλυτής επισημαίνει ότι οι αναδυόμενες αγορές θα γίνουν πιο απαισιόδοξες (bearish).
«Η ρητορική του Trump είναι ο προστατευτισμός, ο εξαγωγικός προσανατολισμός των αναδυόμενων αγορών θα επηρεαστεί αρνητικά».
Άλλα πρόσθεσε ότι «μια θετική πτυχή για τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία που θα προκύψουν από την προεδρία Trump είναι ότι πρώτο πράγματα που αποτιμά η αγορά είναι η αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Πρόκειται για μια κεντρική τράπεζα που ψάχνει δικαιολογίες για να είναι dovish και η αβεβαιότητα είναι ο καλύτερος λόγος για να μην προχωράει σε αύξηση των επιτοκίων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια κίνηση της Fed θα οδηγήσει σε ισχυρές επιδόσεις των περιουσιακών στοιχείων των αναδυόμενων αφορών.
Επίσης, ο Ameli-Renani επεσήμανε ότι η Ρωσία θα ωφεληθεί γεωπολιτικά εάν κερδίσει ο Trump.

Η Κίνα

Σύμφωνα με τον Ameli-Renani η «αμείλικτη» αύξηση του χρέους του ιδιωτικού τομέα της Κίνας σε περίπου 200% ΑΕΠ ήταν ανησυχητική.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ενώ η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να επιβραδυνθεί, το κινεζικό νόμισμα, αν και αρκετά σταθερό έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, είχε υποχωρήσει κατά 10% έναντι άλλων νομισμάτων που παρακολουθεί.

Η Fed

O Amundi εξέφρασε την ανησυχία ότι η αγορά δεν έχει προεξοφλήσει τη σύσφιξη της πολιτικής της Fed, καθώς οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μόνο τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων μία φορά φέτος και άλλη μία το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης