Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Το Brexit θα κοστίσει στους Βρετανούς 20 δισ. ευρώ εκτός της απώλειας φορολογικών εσόδων

FT: Το Brexit θα κοστίσει στους Βρετανούς 20 δισ. ευρώ εκτός της απώλειας φορολογικών εσόδων
Η Βρετανία θα έχει -λόγω του Brexit- και ετήσιες απώλειες φορολογικών εσόδων 66 δισ. στερλινών 
Στα 20 δισ. ευρώ (18 δισ. στερλίνες) αναμένεται να φτάσει ο «λογαριασμός» του διαζυγίου της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Κι αυτό γιατί, η Βρετανία θα πρέπει να επιστρέψει το παραπάνω ποσό -που αφορά σε δεσμεύσεις για τις συντάξεις, χρηματοδότηση δαπανών κι άλλων έργων- και είναι αποτέλεσμα της ένταξης της στην ΕΕ.
Βασικά, ως μέλος της ΕΕ, η Βρετανία -αλλά και άλλα κράτη μέλη- έχει αναλάβει δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση διαφόρων projects.
Η έξοδος της όμως από το μπλοκ σημαίνει ότι η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό.
Τα στοιχεία αυτά προσθέτουν ακόμα ένα κεφάλαιο όχι μόνο στην πολυπλοκότητα των διαπραγματεύσεων αλλά στο κόστος του Brexit.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Βρετανία μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην ΕΕ, ακόμα και μετά την έξοδο της από την ΕΕ, ακόμη και αν επιλέξει ένα «σκληρό» Brexit (να χάσει την πρόσβαση της στην ενιαία αγορά).
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι η χώρα θα πρέπει να δώσει αυτά τα χρήματα με αντάλλαγμα να παραμείνει με κάποιο τρόπο στην ενιαία αγορά.
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι στα προαναφερθέντα ποσά πρέπει να προστεθεί και η εκτίμηση της βρετανική κυβέρνησης ότι ένα «σκληρό» Brexit θα κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο 66 δισ. στερλίνες ετησίως σε φορολογικά έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης