Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρευνα Pulse: Το 36% των πολιτών πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει για την κρίση – Το 17% «δείχνει» τη ΝΔ

Έρευνα Pulse: Το 36% των πολιτών πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει για την κρίση – Το 17% «δείχνει» τη ΝΔ
Το 31% και 27% των ερωτηθέντων απαντά «Σίγουρα Ναι» και «Μάλλον Ναι» στην ερώτηση αν πρέπει να συζητηθεί τώρα η διευθέτηση του ελληνικού χρέους
Το ΠΑΣΟΚ «δείχνει» ως υπαίτια για την οικονομική κρίση το 36% των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse RC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Το αντίστοιχο ποσοστό για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται σε 17% και 9%, ενώ ένα 28% απαντά «όλοι το ίδιο είναι».
Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι το ότι το 31% και 27% των ερωτηθέντων απαντά «Σίγουρα Ναι» και «Μάλλον Ναι» στην ερώτηση αν πρέπει να συζητηθεί τώρα η διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Σε ό,τι αφορά τον αμφιλεγόμενο το διαγωνισμό για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, το 58% πιστεύει ότι όντως έπρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή του όλου τοπίου στα Μ.Μ.Ε., ενώ μόλις το 26% αναφέρει πως η κατάσταση έπρεπε να μείνει ως έχει.

Αναλυτικότερα, οι πίνακες της έρευνας: 








Ο Γιώργος Αράπογλου, Γενικός Διευθυντής της Pulse RC, αναφέρει σχετικά με τη δημοσκόπηση:

«Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάγνωση της νέας δημοσκόπησης της Pulse RC, έστω και χωρίς τα συνήθη πολιτικά ερωτήματα.
Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά μόνο 15 μέρες από την προηγούμενη έρευνα πρόθεσης ψήφου της εταιρείας μας.
Τα γενικά ερωτήματα επικαιρότητας, όπως αυτά που επιλέχθηκαν από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας, όχι μόνο συμπληρώνουν την εικόνα, αλλά συμβάλλουν στην σφαιρική θεώρηση των πραγμάτων.
Πολλές δε φορές, ιδιαίτερα όταν απέχουμε από την ημερομηνία των επόμενων εκλογών ή όταν αυτή δεν έχει καν οριστεί, είναι εξίσου κατατοπιστικά με τους πολιτικούς δείκτες (αν όχι περισσότερο), στη διερεύνηση των απόψεων και των τάσεων στην ελληνική κοινωνία.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση, από τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα προκύπτει ότι σε αρκετά θέματα η πλειονότητα υποστηρίζει τις επιλογές της:

● στην αναγκαιότητα της εκκίνησης των διαδικασιών αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας (58%),

● στην εκτίμηση ότι είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα, να διεκδικηθεί η διευθέτηση του ελληνικού χρέους (58%),

● στην πρωτοβουλία της να αποδοθεί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στο δήμο και στους κατοίκους (55%)…

Ας μην ξεχνάμε ότι οι δημοσκοπήσεις πρέπει να διαβάζονται ως αυτό που είναι: προσπάθειες αποτύπωσης απόψεων τη συγκεκριμένη στιγμή και όχι προβλέψεις – ιδιαίτερα σήμερα, σε ένα τόσο ρευστό και ευμετάβλητο πολιτικό περιβάλλον, με μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος να μην «προσδένονται» σε κάποιο κόμμα και πολλούς να αποφασίζουν τελευταία στιγμή το τι θα ψηφίσουν.
Παρά τους δικαιολογημένους προβληματισμούς, οι δημοσκοπήσεις παραμένουν το καλύτερο εργαλείο (αν όχι το μόνο…) για αυτό τον σκοπό – χωρίς να διεκδικούν το ρόλο του μάντη ή του "μάγου της φυλής"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης