Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed αν δεν ενισχυθεί ο πληθωρισμός

Kashkari (Fed): Να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed αν δεν ενισχυθεί ο πληθωρισμός
Ο στόχος της Fed δημιουργίας πληθωρισμού περί το 2% (=σταθερότητα τιμών) δεν έχει επιτευχθεί για περισσότερα από 4 χρόνια, κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία ανάγκη άμεσης αύξησης των παρεμβατικών της επιτοκίων
Υπέρμαχος της συγκράτησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve στο τρέχον επίπεδό τους μέχρι την ανάκαμψη του πληθωρισμού, εμφανίστηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Minneapolis, Neel Kashkari.
«Η άποψή μου, είναι ότι πρέπει να αφήσουμε την οικονομία [των ΗΠΑ] να συνεχίσει να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, να επαναφέρει [οικονομικά ενεργούς] εργαζόμενους από το περιθώριο, αρκεί αυτό να μη δημιουργεί πληθωρισμό», όπως επεσήμανε ο Kashkari.
Ο ίδιος προσέθεσε, ότι ο στόχος της Fed δημιουργίας πληθωρισμού περί το 2% (=σταθερότητα τιμών) δεν έχει επιτευχθεί για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία ανάγκη άμεσης αύξησης των παρεμβατικών της επιτοκίων.
Ο Kashkari εφέτος δεν συμμετέχει στην περιβόητη επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, όμως το 2017 θα συμμετέχει σε αυτήν και η άποψή του έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διαμόρφωση των ισορροπιών εντός αυτής.
Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Fed εμφανίζονται να υποστηρίζουν μια αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2016, σε περίπτωση κατά την οποία ενισχυθεί ο πληθωρισμός και βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες στην αμερικανική αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης