Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΕ: Εντυπωσιακή αύξηση των οδικών αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2016

ΣΕΤΕ: Εντυπωσιακή αύξηση των οδικών αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2016
Περισσότεροι από 200.000 τουρίστες της τελευταίας στιγμής, επέλεξαν την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για τις διακοπές τους
Οι οδικές αφίξεις είναι κρίσιμος παράγοντας κάθε χρονιά για την πορεία του τουρισμού.
Φέτος, παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου λόγω του προσφυγικού, των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και των εξελίξεων στην Τουρκία, φαίνεται ότι τελικά θα κλείσουν και οι οδικές αφίξεις με άνοδο.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η εντυπωσιακή αύξηση +14% των οδικών αφίξεων του Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το 2015, θα οδηγήσει στο κλείσιμο της χρονιάς σε αύξηση των διεθνών οδικών αφίξεων στην χώρας μας.
Περισσότεροι από 200.000 τουρίστες της τελευταίας στιγμής, επέλεξαν την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για τις διακοπές τους.
Πηγές του υπουργείου τουρισμού μάλιστα μιλούν για εκπλήξεις τον Οκτώβριο σχετικά με την πορεία των οδικών αφίξεων λόγω της μεγάλης αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τις Βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κα), αλλά και την ανάκαμψη της τουρκικής αγοράς μετά το πρόσφατο πραξικόπημα.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ενδεικτικό της πορείας των οδικών αφίξεων είναι η υψηλή πληρότητα των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής το μήνα Σεπτέμβριο που έφτασε το 85%, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν και άλλες τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης