Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Η εκταμίευση των 2,8 δισ. ανοίγει τον δρόμο στη συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

RBC Capital Markets: Η εκταμίευση των 2,8 δισ. ανοίγει τον  δρόμο στη συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
H συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα και η εκταμίευση των κεφαλαίων θα ανοίξει τον δρόμο για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup θα βρεθεί για άλλη μια φορά η Ελλάδα, σχολιάζουν οι αναλυτές της RBC Capital Markets, εν όψει της σημερινής (10/10) συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης, εξαρτάται από την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων», σημειώνουν οι αναλυτές.
Όπως τονίζουν, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε στα τέλη Σεπτεμβρίου το πολυνομοσχέδιο που καλύπτει τα περισσότερα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, αν και έμειναν εκτός κάποιες εκκρεμότητες.
Σύμφωνα με την RBC, η συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα και η εκταμίευση των κεφαλαίων θα ανοίξει τον δρόμο για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς και για μια πιθανή συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 
Σημειώνεται ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει στον απόηχο της Συνόδου του ΔΝΤ, στην οποία το ζήτημα του ελληνικού χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο, εν μέσω αντιπαράθεσης του Ταμείου με τη Γερμανία. 
Σημειώνεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσεις στις 18 Οκτωβρίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης