Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Άνοιγμα σε δυνάμεις, κινήσεις και ανένταχτες προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου

Θεοχαρόπουλος: Άνοιγμα σε δυνάμεις, κινήσεις και ανένταχτες προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει καταστρατηγήσει κάθε τι αριστερό και προοδευτικό για να μείνει στην εξουσία
Την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού, ενιαίου προοδευτικού φορέας της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, επανέλαβε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο και αποφασισμένο να ανταποκριθεί στη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης με δικές της θέσεις και προτάσεις.
«Απαιτείται ένα σαφές άνοιγμα σε δυνάμεις, κινήσεις και ανένταχτες προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού κέντρου», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι μία σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, όπως εφαρμόσθηκε πετυχημένα σε χώρες της ΕΕ, οδηγώντας σε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη και σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και όχι τον κρατισμό με επιδοματικές πολιτικές αναπαραγωγής της φτώχειας.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναγνώρισε την αποτυχία της συνεννόησης και συνεργασίας με το Ποτάμι, ωστόσο, επέμεινε ότι η συμπόρευση των δυνάμεων στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς είναι αναγκαία, όσο ποτέ, για τον τόπο και ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος, άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δηλώνοντας ότι έχει καταστρατηγήσει κάθε τι αριστερό και προοδευτικό για να μείνει στην εξουσία.
«Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από τον Stalin.
Κινδυνεύει, όμως, από ένα κόμμα που πιστεύει ότι πρέπει να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών.
Ο δικός μας χώρος έχει έρθει σε σύγκρουση με ένα αξίωμα που έλεγε ό,τι για να κυβερνήσει καλά η Αριστερά δεν πρέπει να έρθει μόνο στην κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει και να «καταλάβει» και τους θεσμούς.
Εμείς στην Δημοκρατική Αριστερά, τονίζω με έμφαση το Δημοκρατική, δεν συμφωνούμε με τέτοιες πολιτικές που είναι στον αντίποδα του DNA μας.
Θα μπορούσαμε, άραγε, να συναινέσουμε και να χαρακτηρίσουμε ως προοδευτική, μια πολιτική παρεμβάσεων στα ΜΜΕ, στους δήμους;
Όχι βεβαίως, εμείς δεν θα μπορούσαμε και δεν το κάνουμε για κανένα αντάλλαγμα».
Λύση για τη χώρα, δεν είναι ούτε η ΝΔ, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Η λύση σήμερα, δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση, στην οποία στοχεύει η ΝΔ.
Εμείς, δεν έχουμε αυταπάτες.
Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων.
Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημό της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης