Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Αν δεν αλλάξει η ασκούμενη πολιτική θα βουλιάζει η χώρα

Θεοχαρόπουλος: Αν  δεν αλλάξει η ασκούμενη πολιτική θα βουλιάζει η χώρα
"Nα σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η αδιέξοδη πολιτική", ζητά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος,
«Αν η κυβέρνηση συνεχίσει  την αναποτελεσματική πολιτική σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ούτε αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.
Ο ίδιος σχολιάζοντας  την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην Αυγή, σημείωσε πως «είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτή την δημοσκόπηση το 85% του συνόλου των πολιτών και το 65% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση.
Το μήνυμα είναι σαφές: αν δεν αλλάξει η ασκούμενη πολιτική θα βουλιάζει η χώρα».
Η δική του “εισήγηση", όπως είπε,  «είναι να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η αδιέξοδη πολιτική και να σκεφτούν πριν να είναι αργά οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης την εθνική συνεννόηση».
Εκτίμησε δε, πως αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία λόγω τάχιστης απώλειας της κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ δεν απέκλεισε «να προκληθούν και πρόωρες εκλογές εντός του 2017 από την κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα που θα έχει προκαλέσει με την πολιτική της.
 Εξάλλου μόνη της προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές και το 2015 για καθαρά εσωκομματικούς λόγους».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η παραπάνω δημοσκόπηση «δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δεν θέλει κυβέρνηση ούτε με κορμό τη ΝΔ ούτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Λύση για την χώρα συνεπώς δεν είναι η νέα αυταπάτη Μητσοτάκη όπως ήταν η αυταπάτη Τσίπρα.
 Για αυτό εμείς ζητάμε σταθερά κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης».
Περαιτέρω, ανέφερε  ότι «σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται περίπου στα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου», αλλά και πως είναι θετικό «το γεγονός ότι σε αυτό το κλίμα πόλωσης διατηρούμε τις δυνάμεις μας, ας μην το υποτιμούμε.
Είναι αρνητικό όμως το γεγονός ότι πράγματι δεν έχει δημιουργηθεί δυναμική παρά την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως είπε, «για να υπάρξει δυναμική πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες.
Να υπάρξει υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων μας, κομμάτων και κινήσεων, για να δημιουργηθεί το νέο που θα εμπνεύσει.
Για ένα σύγχρονο ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό και προοδευτικό φορέα».
 Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν ναυάγησε  το εγχείρημα του ενιαίου φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς, προσθέτοντας ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη μόλις πριν λίγες μέρες έλαβε απόφαση ότι θα διεξαχθεί Συνέδριο εντός του 2017 για την δημιουργία του ενιαίου φορέα του χώρου».
«Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες.
Στις πολιτικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς που πράγματι θέλουν να συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας που θα αλλάξει τους σημερινούς αδιέξοδους πολιτικούς συσχετισμούς και θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Χωρίς αποκλεισμούς αλλά και διακριτική μεταχείριση κανενός.
Να δώσουμε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, ζωτικό χώρο ισότιμης συμμετοχής, έκφρασης, εκπροσώπησης σε όλους όσους πιστεύουν στην ενότητα και μετεξέλιξη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Το εγχείρημα προϋποθέτει συμφωνία στις παραπάνω θεμελιώδεις επιλογές και ειλικρινή στάση όσων συμμετέχουν», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος .
Σε ερώτηση σχετική με τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και με τον Χάρη Θεοχάρη, ανέφερε ότι  συζητεί «με πολλά στελέχη και απλά μέλη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου με τα οποία έχουμε κοινές αγωνίες.
 Επιδιώκω να σταματήσει ο κατακερματισμός του χώρου και να υπάρξει ενότητα και ανανέωση.
Κοινή αγωνία όλων μας η ανάγκη για μία σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία με σαφή ανοίγματα στο προοδευτικό κέντρο, ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος σαφώς οριοθετημένος τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ.
 Η δική μου προσπάθεια είναι να βρίσκω με όλες τις δυνάμεις του χώρου τα στοιχεία που μας ενώνουν για να υπάρξει μία μεγάλη ενωμένη προοδευτική παράταξη.
Για τη δημιουργία αυτόνομου, ενιαίου και ισχυρού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας».
Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, για αυτό εξάλλου η Δημοκρατική Συμπαράταξη τέθηκε σε εκλογική ετοιμότητα με πρόσφατη απόφαση.
Αν είσαι αποφασισμένος δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο, ατέρμονες συζητήσεις και ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια».
Υπενθύμισε ότι « ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών όταν προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και με αποφασιστικότητα συγκροτήσαμε άμεσα την Δημοκρατική Συμπαράταξη στη βάση προγραμματικής συμφωνίας 11 σημείων.
 Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό καθώς αναδειχθήκαμε τρίτη δημοκρατική δύναμη ενώ προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ ήταν έβδομο και η ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής».
« Σήμερα, η πρότασή μου είναι να υπάρξει Συνέδριο την άνοιξη του 2017 για την συγκρότηση ενός ενιαίου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα με αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση για να υπάρξουν κίνητρα συμμετοχής πολλών δυνάμεων και όχι αποκλεισμοί», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης