Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Τα νέα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ «δείχνουν» ανάπτυξη 2% και αύξηση επιτοκίων

Wells Fargo: Τα νέα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ «δείχνουν» ανάπτυξη 2% και αύξηση επιτοκίων
Η Wells Fargo επιδοκιμάζει ιδιαίτερα την άνοδο κατά 2,6% των μέσων ωριαίων αποδοχών στις ΗΠΑ το τελευταίο δωδεκάμηνο
Συμβατές με ανάπτυξιακό ρυθμό 2% στην οικονομία των ΗΠΑ ήταν οι σημερινές ανακοινώσεις για την πορεία της αμερικανικής απασχόλησης τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ συνάδουν με μια επερχόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve τον Δεκέμβριο του 2016.
Αυτό εκτίμησε σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 σε ανάλυσή της η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Wells Fargo, σύμφωνα με την οποία η προσθήκη 156 χιλ. νέων θέσεων εργασίας (εκτός αγροτικού τομέα) στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα και ο μηνιαίος μέσος όρος δημιουργίας 192 χιλ. νέων θέσεων εργασίας το τελευταίο τρίμηνο, συμφωνούν με τα στοιχεία στιβαρής αύξησης των καταναλωτικών δαπανών και βελτίωσης στους κλάδους κατοικίας και κατασκευών, που καταγράφονται στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Η αύξηση σε 5,0% (από 4,9%) του ποσοστού ανεργίας τον Σεπτέμβριο του 2016 παραμένει «επίπεδο πλήρους απασχόλησης» για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και δεν αποτελεί συνέπεια μεγάλης απώλειας θέσεων απασχόλησης, αλλά μεγαλύτερης συμμετοχής στην αμερικανική αγορά εργασίας από οικονομικά ενεργούς πολίτες που επιλέγουν να επιστρέψουν σε αυτήν λόγω της οικονομικής ανάκαμψης και των ευκαιριών που δημιουργούνται.
Η Wells Fargo στέκεται ιδιαίτερα στην άνοδο κατά 2,6% των μέσων ωριαίων αποδοχών στις ΗΠΑ το τελευταίο δωδεκάμηνο, «πληθωρισμός μισθών» που ενισχύει την περίπτωση αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ από την περίφημη επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed τον Δεκέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης