Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι εκλογές των ΗΠΑ και οι «μαύροι κύκνοι» του Οκτωβρίου του 2016

Citigroup: Οι εκλογές των ΗΠΑ και οι «μαύροι κύκνοι» του Οκτωβρίου του 2016
Σε πολλές περιπτώσεις οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει έξω
Αν και η Citigroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν 60% πιθανότητες να κερδίσει η Hillary Clinton, στην τελευταία της ανάλυση σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές επισημαίνει τον αυξημένο κίνδυνο διαταραχών στην προεκλογική εκστρατεία όσο και στο αποτέλεσμα, γνωστές ως «εκπλήξεις του Οκτωβρίου».
Όπως αναφέρεται μια «έκπληξη του Οκτωβρίου» σχετίζεται με ένα γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την έκβαση των αμερικανικών εκλογών.
Γεγονότα που συμβαίνουν τον Οκτώβριο του μπορούν πιο εύκολα να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ δεδομένης της χαμηλής εμπιστοσύνης αλλά και άλλων παραγόντων (όπως η επιρροή των social media) αυτή η επιρροή μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο.

Οι μαύροι κύκνοι

Σύμφωνα με τη Citigroup υπάρχουν μια σειρά από μαύρους κύκνους, μεταξύ των οποίων ο φόβος για την υγεία, το σκάνδαλο και μια τρομοκρατική επίθεση.


Ωστόσο καταλύτης θεωρείται το δεύτερο debate, που κατά πολλούς ο Trump είναι υποχρεωμένος να νικήσει.
Τι θα γίνει εάν αποδειχθεί ότι η υποστήριξη του Trump δεν μπορεί να μετρηθεί με τις εξελίξεις στα παραδοσιακά εκλογικά γεγονότα;
Η αποτυχία να κατανοηθεί αυτό, θα μπορούσε να φέρει τέτοια αναταραχή στις αγορές όπως αυτή του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τη Citigroup «αυτή είναι μια ασυνήθιστη συγκυρία, αλλά συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε με τον ίδιο τρόπο».
Ωστόσο τα ερωτήματα πέφτουν σαν βροχή «τι κι αν…», «τι κι αν…», «τι κι αν…»...
Ο λόγος για το ρητορικό ερώτημα είναι ότι, σύμφωνα με τη Citigroup, αυτή η προεδρική κούρσα μοιάζει περισσότερο με τις εκλογές σε μια αναπτυσσόμενη χώρα, όπου η εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση είναι υψηλή και οι θεωρίες συνομωσίας πλούσιες.
Πάντως, τόσο η Citigroup όσο και άλλοι αναλυτές επισημαίνουν πόσο έξω έχουν πέσει οι δημοσκοπήσεις σε περιπτώσεις εκλογών ή δημοψηφισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης