Τελευταία Νέα
Διεθνή

31+1 ημέρες απέμειναν για τις εκλογές των ΗΠΑ - Ποιος έχει το momentum, Clinton ή Trump;

31+1 ημέρες απέμειναν για τις εκλογές των ΗΠΑ - Ποιος έχει το momentum, Clinton ή Trump;
Η πιο πρόσφατη «βόμβα» που έσκασε ήταν ότι ο Trump απέφευγε συστηματικά επί 18 χρόνια να καταβάλει ομοσπονδιακούς φόρους
Μόλις 32 ημέρες έχουν απομείνει για την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 8 Νοεμβρίου, και η αγωνία των πολιτών της χώρας αλλά και των… επενδυτών, χτυπάει «κόκκινο».
Τα δύο στρατόπεδα των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, της Hillary Clinton και του Donald Trump, καλούνται τις τελευταίες εβδομάδες να επανεξετάσουν την πρόθεση ψήφου τους, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος και η Δημοκρατική είναι μπλεγμένοι σε διάφορα σκάνδαλα.
Η πιο πρόσφατη «βόμβα» που έσκασε ήταν ότι ο Trump απέφευγε συστηματικά επί 18 χρόνια να καταβάλει ομοσπονδιακούς φόρους, με διάφορα λογιστικά τρικ.
Όσο και αν προσπάθησε να… πείσει τους ψηφοφόρους (;) του πως τα χρήματα που δεν πλήρωσε χρησιμοποιήθηκαν «προς όφελος του αμερικανικού λαού», η κατακραυγή που εισέπραξε ήταν ανάλογη με αυτήν της Clinton για την υπόθεση των e-mails…
Παρεμπιπτόντως, το σκάνδαλο με τα e-mails φαίνεται να ξεθωριάζει, καθώς ο Trump κάνει τη μία συνεχόμενη γκέλα μετά την άλλη, ενώ πολλά μέσα ενημέρωσης δεν είναι κρυφό πως στηρίζουν την Hillary.
Τελευταία «ατυχής» αναφορά του Ρεπουμπλικάνου η χθεσινή, όταν σύστησε στους πολίτες να μην… πεθάνουν, για να προλάβουν να τον ψηφίσουν.
Επίσης, αν και είχε παύσει για λίγο τις ρατσιστικές και ακραίες αναφορές του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και είχε επαφές με Μεξικάνους αξιωματούχους και Αφροαμερικάνους, πλέον έχει επανέλθει… δριμύτερος.
Να σχολιάσουμε σε αυτό το σημείο πως οι αναλυτές που κάθε φορά βγαίνουν στα παράθυρα και λένε πως «οι αγορές θα καταρρεύσουν» αν εκλεγεί ο Trump, απλά τον ενισχύουν.
Από την πλευρά της Clinton τώρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Julian Assange έχει προαναγγείλει αποκαλύψεις για τρεις αμερικανικές κυβερνήσεις μέχρι τέλος του 2016, μερικές εκ των οποίων σίγουρα θα είναι πολύ αρνητικές για την Hillary, αν κρίνουμε από παλαιότερες αναφορές του ιδρυτή των Wikileaks.
Με αφορμή το παραπάνω, να σταθούμε σε κάτι που δεν «έπαιξε» και πολύ στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες:
Η Hillary Clinton είχε βάλει στο στόχαστρο τον Assange την περίοδο που θήτευε ως υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εξηγώντας, ανώνυμες πηγές του State Department ανέφεραν πως η Δημοκρατική υποψήφια Πρόεδρος είχε προτείνει στις 23 Νοεμβρίου του 2010 να σταλεί drone για να σκοτώσει (!!) τον Assange, λίγες ημέρες πριν τα Wikileaks διαρρεύσουν (η εν λόγω διαρροή - μαμούθ είναι γνωστή ως CableGate) διπλωματικά έγγραφα τις Ουάσινγκτον από το 1966.
Τα δημοσιεύματα σχετικά με την υγεία της δεν θα τα σχολιάσουμε καν…
Δημοσκοπικά, η τελευταία έρευνα που ήρθε στο φως, της USC, «δίνει κεφάλι» 2 ποσοστιαίων μονάδων στον Ρεπουμπλικάνο, παρά το γεγονός ότι τελευταία η Hillary διατηρούσε ένα σαφές προβάδισμα.
Σε ό,τι αφορά το σύνολο των δημοσκοπήσεων, η Δημοκρατική υποψήφια απολαμβάνει ένα προβάδισμα ίσο με 4,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του realclearpolitics.com…
Κάνοντας μία σύντομη έρευνα σε στοιχηματικά site, διαπιστώνεται πως η Clinton κατέχει ακόμα τον τίτλο του «φαβορί», με μερικές εταιρείες μάλιστα να μην πληρώνουν καν για το ενδεχόμενο εκλογής της.
Οι αποδόσεις για τον Trump κινούνται γύρω στο 3,5+, ή 11/3+.
Συμπέρασμα όλων των παραπάνω;
Το momentum προς το παρόν το έχει η Hillary, ειδικά και μετά την «νίκη» της στο πρώτο debate με τον Donald…

(Πρώτη Ενημέρωση: 16:13, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης