Κοινωνία

Κατρούγκαλος: Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για τα εργασιακά

Κατρούγκαλος: Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για τα εργασιακά
«Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος»
Να… βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τα εργασιακά προτρέπει τους πολίτες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος.
Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα εργασιακά», δήλωσε ο υπουργός, σχετικά με την διαδήλωση της Δευτέρας μπροστά από το Μαξίμου, όταν τα ΜΑΤ ψέκασαν με χημικά τους συνταξιούχους.
Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 7/10 θα ξεκινήσει η αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων από τα ΕΛΤΑ στους 240.000 δικαιούχους επικουρικών που είδαν μείωση στη σύνταξή τους.
Όπως ανέφερε, στόχος της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

1. Να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σημείων εξυπηρέτησης/ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).

2. Να εξετάσουν τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.

3. Την υλοποίηση κοινών δράσεων επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας «Εργόσημο», τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους, από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.

4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.

5. Την ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και ειδικότερα τη δωρεάν αποστολή επιστολών.
Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης