Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Προστατευμένες» οι ελληνικές τράπεζες από την αναταραχή στη Deutsche Bank - Ή μήπως όχι;

«Προστατευμένες» οι ελληνικές τράπεζες από την αναταραχή στη Deutsche Bank - Ή μήπως όχι;
Το σκωπτικό σχόλιο του ανεξάρτητου, αμερικανικού δικτύου Zerohedge για τις δηλώσεις Στουρνάρα
Με ένα γράφημα «απαντά» το ανεξάρτητο αμερικανικό δίκτυο Zerohedge στις απογευματινές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος της χώρας, έναντι των αναταραχών στη Deutsche Bank.
Ειδικότερα, ο Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, και ερωτηθείς αν τον ανησυχούν οι εξελίξεις στη Deutsche Bank, δήλωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως και το διεθνές, είναι προστατευμένο, καθώς αυτή τη στιγμή «έχουμε εργαλεία στα χέρια μας διεθνώς που δεν είχαμε πριν λίγα χρόνια».
«Άρα δεν υπάρχει ανησυχία», προσέθεσε.
Επιπλέον επισήμανε, «Δεν με ανησυχεί κάτι [για τη Deutsche Bank]. Όπως είπα, αυτή τη στιγμή έχουμε εργαλεία στα χέρια μας να προστατευθούμε από ενδεχόμενες εξελίξεις μη αρεστές. Δεν θεωρώ όμως ότι θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Αυτό διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό».
Την ασφάλεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος επέλεξε να χλευάσει, λοιπόν, το Zerohedge, παραθέτοντας τον ακόλουθο πίνακα με την πορεία της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας.



«Ασφαλές», είναι το σκωπτικό σχόλιο του δικτύου.
Ο πίνακας έχει, μάλλον, διττή ερμηνεία.
Από τη μία συμπεραίνει κανείς ότι η Εθνική Τράπεζα είναι πράγματι «ασφαλής», καθώς η τιμή της μετοχής της βρίσκεται οριακά πάνω από το μηδέν.
«Όταν βρίσκεται στον πάτο, πόσο μπορεί να απειληθείς;», διερωτάται κανείς, με βάση την εικόνα αυτή.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, καθίσταται σαφές πως ένα ακόμα «σπρώξιμο» θα ρίξει τη μετοχή της τράπεζας σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, σε νέα ιστορικά χαμηλή τιμή….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης