Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Αργή αλλά θετική για την οικονομία η πορεία των διαπραγματεύσεων

Τσακαλώτος: Αργή αλλά θετική για την οικονομία η πορεία των διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός εκφράζει την αναγκαιότητα ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού, που θα θέσει θεμέλια για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο
Η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών δεν προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, αναφέρει σε συνέντευξη του στο commonality.gr ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει πως η μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων έχει συμβάλλει θετικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Παρόλα αυτά, επισημαίνει πως δεν είναι αυτός ο δρόμος για να βγούμε οριστικά από την κρίση, εκφράζοντας την αναγκαιότητα ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού, που θα θέσει θεμέλια για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.
«Τους πυλώνες αυτού του σχεδιασμού, καλούμαστε να κουβεντιάσουμε, και να τους κουβεντιάσουμε θεματικά, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, εκφράζει την άποψη πως μέχρι και σήμερα η Αριστερά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει το ιδανικό μοντέλο για ένα αριστερό κόμμα «συμμετοχικό και δημοκρατικό».
Όσον αφορά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του υπουργείο Οικονομικών τονίζει τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό ενός αριστερού κόμματος και περιμένει από τον εσωτερικό διάλογο, αλλά κυρίως από τη νεολαία, να έρθουν οι τομές εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα οργανωτικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης