Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jornal de Negócios (Πορτογαλία): Ειρωνεία της τύχης για Γερμανία και Deutsche Bank

Jornal de Negócios (Πορτογαλία): Ειρωνεία της τύχης για Γερμανία και Deutsche Bank
Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος της σταθερότητας στην Ευρώπη, επισημαίνει η πορτογαλική εφημερίδα
Για «ειρωνεία της τύχης» όσον αφορά στη Γερμανία και τη Deutsche Bank κάνει λόγο η ημερήσια, πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negócios, σε σημερινό (29/9) δημοσίευμά της, επισημαίνοντας πως «το γερμανικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι πλέον ο ασφαλής της σταθερότητας στην Ευρώπη».
Αναλυτικότερα, αναφέρει πως «είναι τραγική ειρωνεία ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος προέρχεται από τη Γερμανία, την ίδια χώρα που κάνει κήρυγμα στους Ευρωπαίους εταίρους για τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη χρόνια τώρα».
«Η Deutsche Bank είναι ένα ίδρυμα-μαμούθ στον κόσμο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, με συνολικό ενεργητικό περίπου 1,6 τρισ. ευρώ», σημειώνει η πορτογαλική εφημερίδα, τονίζοντας πως «ο διευθύνων σύμβουλος [John Cryan] λέει ότι η τράπεζα είναι σταθερή σαν βράχος και δε χρειάζεται καμία βοήθεια από την κυβέρνηση».
Εντούτοις, προσθέτει η Jornal de Negócios, οι Πορτογάλοι γνωρίζουν εμπειρικά τι τέτοιες δημόσιες δηλώσεις μπορεί να προαναγγέλλουν…
Εφόσον καταστεί αναγκαία η επέμβαση του κράτους, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως η Γερμανία καγκελάριος [Angela Merkel] και ο υπουργός Οικονομικών [Wolfgang Schaeuble] θα απεγκλωβίσουν τους εαυτούς τους από τη δική τους ορθοδοξία, σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων bail-in που έχουν επιβληθεί σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης