Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το προσφυγικό στο επίκεντρο διυπουργικής - «Οι ταραξίες θα συλλαμβάνονται»

Το προσφυγικό στο επίκεντρο διυπουργικής - «Οι ταραξίες θα συλλαμβάνονται»
Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία και νέων, μικρών, κλειστών δομών
Διαδικαστικά θέματα και, κυρίως, η αποφόρτιση των συγκεκριμένων περιοχών, οι οποίες δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις των προσφυγικών κυμάτων ήταν το αντικείμενο της διυπουργικής σύσκεψης που συγκάλεσε αργά χθες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το βράδυ ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε η δυνατότητα δημιουργίας νέων μικρών χώρων φιλοξενίας που θα αντικαταστήσουν τα μεγάλα κέντρα, ώστε να μην υπάρχει δομή που να ξεπερνά τις 3 με 3,5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου αφορούσε το μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, καθώς εκτιμήθηκε ότι και τα κόστη και οι χρόνοι υλοποίησης είναι μεγάλοι.
Κεντρικό θέμα στη διυπουργική ήταν και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην υπάρχουν εστίες εντάσεων, επεισοδίων, βανδαλισμών και καταστροφών, μέσα στα κέντρα φιλοξενίας, όπως συνέβη στη Χίο.
Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία και νέων, μικρών, κλειστών δομών, με κυβερνητικό στέλεχος να σημειώνει με νόημα πως «οι ελάχιστοι ταραξίες που κάνουν δύσκολη τη ζωή των προσφύγων να συλλαμβάνονται».
Μάλιστα θα υπάρξουν και νέες επαφές κυβερνητικών στελεχών με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών και τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να πειστούν να παραχωρήσουν χώρους και να δεχθούν να συμβάλουν στην αποφόρτιση των νησιών που δέχονται τις μεγαλύτερες ροές.

Δ. Αλ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης