Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση ζήλεψε και αντιγράφει τις πρακτικές… Erdogan

Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση ζήλεψε και αντιγράφει τις πρακτικές… Erdogan
«Η κυβέρνηση Erdogan προχώρησε άμεσα στην κατάργηση δημάρχων και περιφερειαρχών»
Με σκληρά λόγια μίλησε για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την πρόταση περί διορισμού διοικητικών γραμματέων σε περιφέρειες και δήμους.
«Η κυβέρνηση Erdogan προχώρησε άμεσα στην κατάργηση δημάρχων και περιφερειαρχών.
Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια ευρωπαϊκή χώρα, έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από τον διορισμό ανθρώπων της δικής της εμπιστοσύνης, σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο, που θα έχουν την ευθύνη όλης της διοίκησης, να καταργήσουν επί της ουσίας τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες.
Αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει.
Ζούμε σε μια Δημοκρατία.
Αντιλαμβάνομαι το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να εκλέξει δημάρχους και περιφερειάρχες, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πάμε στο άλλο άκρο, που είναι να τους διορίσουμε.
Εάν η Ελλάδα είναι η Τουρκία του Erdogan, θέλουμε να το ξέρουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας πως αύριο 27/9 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ.
Επίσης, πρότεινε και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ώστε να «πιεστεί» η κυβέρνηση και «να μας απαντήσει ξεκάθαρα εάν αυτό που ως πρόταση έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής είναι κάτι το οποίο σκέφτεται να υιοθετήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης