Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξαιρετικά αρνητικά τα μηνύματα για Τσίπρα, Μητσοτάκη – Χάνουν την επαφή με την κοινωνία

Εξαιρετικά αρνητικά τα μηνύματα για Τσίπρα, Μητσοτάκη – Χάνουν την επαφή με την κοινωνία
Η οξεία πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ αφήνει αδιάφορους τους πολίτες
Τσίπρας και Μητσοτάκης, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περιέρχονται σε πραγματικό στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο.
Την ώρα που η μεταξύ τους πόλωση «χτυπά κόκκινο» μέσω των διαρκών αντιπαραθέσεων τους για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τη δημόσια σφαίρα (από το Ελληνικό και τις τηλεοπτικές άδειες μέχρι την οικονομία, το χρέος, κοκ), οι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη.
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για το ότι δέχεται πόλεμο από τη διαπλοκή, για το ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από το παλιό κατεστημένο να πέσει λόγω των τομών και των αλλαγών που προωθεί, για το ότι δίνει μια ακόμα σκληρή μάχη με τους δανειστές προκειμένου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων να προκύψει το καλύτερο δυνατό, δεν φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση στους πολίτες.
Όπως απήχηση δεν έχει ούτε η ρητορική του κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ, καθώς η περίφημη «συμφωνία αλήθειας» παρά το ότι περιλαμβάνει υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας και περικοπές κρατικών δαπανών, μοιάζει να μην έχει δυναμική και να μην συγκινεί την κοινωνία.
Η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha είναι εξόχως ενδεικτική.
8 στους 10 πιστεύουν ότι έρχονται τα χειρότερα.
Το 83,8% αποτιμά αρνητικά το κυβερνητικό έργο, την ίδια στιγμή που περισσότεροι από 6 στους 10 πιστεύουν πως αν ήταν η ΝΔ στην εξουσία τα πράγματα θα ήταν χειρότερα ή τα ίδια.
Το 45,9% των πολιτών εκτιμά ότι ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης έχουν να επιδείξουν κάποιο αξιόπιστο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.
Όπως χαρακτηριστική είναι και η έρευνα της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Βάσει αυτής, το 71% των πολιτών υποστηρίζει πως «αυτοί που κυβερνούν δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα που έχουν άνθρωποι σαν εμένα».
Μηνύματα που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν την έλλειψη αφενός επαφής και αφετέρου εμπιστοσύνης στους σημερινούς και στους επίδοξους κυβερνώντες.
Μηνύματα που επιβεβαιώνουν τη δυσχερή θέση, στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, η οποία βλέπει πως δύσκολα θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό εις βάρος της κλίμα.
Μηνύματα που αποδεικνύουν πως η ΝΔ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, ότι διαθέτει μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Η υψηλών τόνων, καθημερινή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αγγίζει κανέναν, καθώς μοιάζει σαν κάτι τελείως «ξένο» στα μάτια των περισσότερων.
Από τη στιγμή που οι πολίτες θεωρούν ότι οι πολιτικές δυνάμεις αναλώνονται σε «μάχες εντυπωσιασμού» και αδυνατούν να βρουν ή να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, η κοινωνία τους γυρνά την πλάτη.
Και αυτό είναι ίσως το πιο ανησυχητικό και παράλληλα το πιο επικίνδυνο μήνυμα προς κυβέρνηση και ΝΔ.
Το οποίο καλό θα ήταν να λάβουν το συντομότερο δυνατό και να προσπαθήσουν να το διαχειριστούν, από το να ασχολούνται με εκείνα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης.
Τα οποία και αυτά με τη σειρά τους κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά είναι και για τους δύο.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης