Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Δημόσια διαβούλευση από την ΕΚΤ σε 2 μήνες για περιορισμό της μόχλευσης δανείων

Bloomberg: Δημόσια διαβούλευση από την ΕΚΤ σε 2 μήνες για περιορισμό της μόχλευσης δανείων
Η ΕΚΤ επιθυμεί να συνομιλήσει με την αγορά για να τεθούν κανόνες που θα περιορίζουν τον τραπεζικό συστημικό κίνδυνο από την υπερβολική μόχλευση δανείων
Σε δημόσια διαβούλευση προτίθεται να θέσει στο επόμενο δίμηνο η ΕΚΤ το ζήτημα των χρηματο-οικονομικών κινδύνων που εγκυμονεί για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η υπερβολική μόχλευση δανείων από τις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, η ΕΚΤ επιθυμεί να συνομιλήσει με την αγορά για να τεθούν κανόνες που θα περιορίζουν τον τραπεζικό συστημικό κίνδυνο από την υπερβολική μόχλευση δανείων.
Αξιωματούχος της ΕΚΤ τον οποίο επικαλείται το Bloomberg ανέφερε, ότι η ΕΚΤ προτίθεται μάλιστα να εκδώσει επίσημη μελέτη για το ζήτημα, τις επιπτώσεις του και τις πιθανές λύσεις του, στο πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει ήδη από τον Μάρτιο του 2016, ότι ερευνά τους χρηματο-οικονομικούς κινδύνους που πηγάζουν από την υπερβολική μόχλευση επιχειρηματικών δανείων, επιδιώκοντας να θέσει όρια στην αξία των τραπεζικών δανείων που θα μπορεί να λάβει μια εταιρεία εν σχέσει με τα κέρδη της.
Οι αμερικανικές εποπτικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει από το 2013 να θέτουν κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τη δυνατότητα λήψης επιπλέον τραπεζικών δανείων από υπερχρεωμένες επιχειρήσεις - ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν στη χρηματοδότηση της εξαγοράς τους (leveraged buy-out) από εταιρείες κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity) - συμβουλεύοντας τις τράπεζες να αποφεύγουν νέα δάνεια όταν αυτά ξεπερνούν τις έξι φορές τα κέρδη των επιχειρήσεων που τα ζητούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης